FOTO: Novi problemi na obnovljenoj Železničkoj stanici, oštećena fasada

Nakon prokišnjavanja, obnovljena Železnička stanica u Novom Sadu ima nove probleme - odronjavanje.
FOTO: Novi problemi na obnovljenoj Železničkoj stanici, oštećena fasada
Foto: 021.rs

Novosađanin koji se u ponedeljak uputio brzim vozom u Beograd zabeležio je radnike koji su čistili odrone od zidova Železničke stanice na peronu.

Njega, kako kaže u poruci našoj redakciji, čudi kako se rekonstruisana stanica već "kruni" i to na način koji bi mogao da predstavlja opasnost po bezbednost putnika.

Na fotografijama koje je napravio vidi se tačno parče koje nedostaje sa fasade.
 
 
Da li će nadležni sanirati ovaj problem u što skorijem roku u cilju bezbednosti putnika nismo saznali jer u "Infrastrukturi železnice Srbije" do danas nisu odgovorili na pitanja 021.rs.
 
Železnička stanica je prve probleme nakon "šminkanja" imala pola godine pošto su radovi, deklarativno, bili završeni. Tada je veliki deo plafona prokišnjavao, a pojedine prostorije poput čekaonice za decu bile su zatvorene. 
 
Stanica je, kako smo izveštavali, u žurbi i u jeku predizborne kampanje otvorena 19. marta prošle godine, kad je svoju prvu vožnju imao i brzi voz na relaciji Novi Sad - Beograd.
 
Tada su prvi putnici brzog voza bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. Već tada su naše kamere zabeležile da radovi na obnovi stanice nisu bili završeni, a veliko platno je prikrivalo deo stanice gde su se radovi u tom trenutku izvodili.

Delimičnu sanaciju stanice uradio je konzorcijum kineskih kompanija "China Railway International" i "China Communications Construction Company", koji su angažovani i na izgradnji brze pruge. Ovi radovi, zajedno sa izgradnjom pruge na deonici Novi Sad - Beograd, koštali su 935 miliona dolara.

  • Ns

    01.06.2023 19:38
    Ns
    Dobro receno to je samo fasada.
  • Nikola

    01.06.2023 17:18
    *
    Nadam se da na pruzi nisu zakidali.
  • Mile

    01.06.2023 16:58
    Made in China. Chinesium kvalitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.