Biznis iz nužde: Zakupite toalet na Železničkoj stanici, početna cena 100 evra mesečno

Toalet na Železničkoj stanici daje se u zakup po početnoj ceni od gotovo 100 evra mesečno.
Biznis iz nužde: Zakupite toalet na Železničkoj stanici, početna cena 100 evra mesečno
Foto: 021.rs

Toalet se nalazi u podzemnom prolazu koji vodi ka staničnim peronima, a oglas za izdavanje je raspisala Infrastruktura železnica Srbije.

Ovaj prostor su putnici koristili decenijama unazad, ali je zatvoren od jeseni 2021. zbog rekonstrukcije stanice.

Oglas je objavljen nakon što je nedavno najavljeno da će ovaj deo Železničke stanice biti otvoren, dok će drugi deo objekta, u kojem je i glavna šalter sala, biti zatvoren na četiri meseca zbog rekonstrukcije.
 
Građani su do sada besplatno koristili toalet kod izlaza na perone.
U budućnosti će se naplaćivati korišćenje muškog i ženskog toaleta površine od 56,57 kvadratnih metara. 
 
Početna cena mesečnog zakupa je 204,4 dinara po kvadratnom metru, bez uračunatog poreza.
 
Zainteresovani zakupci ponude treba da šalju na adresu Infrastrukture železnice Srbije, Sektor za nekretnine, koji se nalazi u Nemanjinoj 6, u roku od sedam dana.
  • Slepi putnik

    19.06.2023 04:48
    Samo pitam
    Da li je ta delatnost, naplata toaleta, dužna da izda fiskalni račun za to što naplaćuje? I da li ce početi naplata toaleta u vozu, da se uzmu pare za sve i svašta ? Sramota za jedan grad i za zeleznicu, da se koriscenje toaleta naplacuje.
  • Petar

    15.04.2023 00:14
    U Velikoj Britaniji se ni na jednoj zeleznickoj stanici ne naplacuje toalet. Sam London ih ima kao cela Srbija, neke su do skora naplacivale, ali su prestale pre 2-3 godine. Nikada nisam platio toalet ni na aerodromu. Sve velike samoposluge imaju besplatne toalete. Po gradovima ima toaleta, ali su uglavnom zatvoreni jer opstine nemaju para. Po parkovima kako gde, negde je besplatno negde nije.
    Javni toalet je civilizacijska tekovina.
  • Ž Stanica

    14.04.2023 23:25
    Toaleti na velikim i prometnim železničkim stanicama imaju mnogo više opcija osim wc-a, tuševe u zaključanim kabinama, prostorije za presvlačenje (odraslih, ne dece) itd. I da, čisto je, skoro po pravilu, čak i u Italiji. Negde se plaća, negde se ne plaća. Poenta je da ga bude i da bude čist.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti