Ponovo dojave o bombama u desetak škola u Novom Sadu

Desetak škola u Novom Sadu prijavilo je dojave o bombama.
Ponovo dojave o bombama u desetak škola u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021.rs, bombe su prijavljene oko 12.45h u OŠ "Prva vojvođanska brigada", OŠ "Đorđe Natošević", OŠ "Nikola Tesla", OŠ "Žarko Zrenjanin", u OŠ "Svetozar Marković Toza" i još nekoliko.

U ovim školama je prekinuta nastava. Policija proverava dojave po proceduri.

U OŠ "Prva vojvođanska brigada" prekinut je i turnir koji se održavao u sali za fizičko, a svi učenici su pušteni kući.
 
Ovo je učestala pojava u poslednjih nekoliko meseci, a poslednji put su prijavljene bombe u ponedeljak, 29. maja. 
 
Tada se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova navodeći da policija brine o bezbednosti učenika i građana.
 
Podsetimo, od 8. maja pojačano je prisustvo policijskih službenika u svim osnovnim i srednjim školama, kao i u zonama škola, koji sa školskim policajcima preduzimaju mere bezbednosne zaštite.

MUP, međutim, nikad nije objavio da li je neko priveden u vezi sa ovim dojavama.

  • Coa

    02.06.2023 18:54
    Ovo sa dojavama o bombama po školama i aerodrumu, sudovima itd postaje komedija. Oni pošalju email da je postavljena bomba ,polucija zatvara objekat i sa tim se sada sprdaju i klinci. Koja teroristička grupa ili bilo koji drugi fanatici najave bombu? Ovako mogu u nedogled da narušavaju sistem u državi.
  • Milunka

    02.06.2023 18:17
    Šta kaže naša većnica za obrazovanje? Hoće li se oglasiti? Ili je opet na nekoj lux destinaciji gde nema signala na telefonu… Šta ima da izjavi povodom ostavke direktorice škole?
    Zašto se krije sve?
  • Ana75

    02.06.2023 18:13
    Moje dete je bilo u školi kad je stigla dojava. Da li postoji protokol za ovakve situacije jer ovo nije prvi put ili se svaka sitiacija rešava “slobodnim stilom” i ostavlja nastavnicim da odluče. Neki razredi su danas pušteni odmah kući, drugi su čekali u dvorištu. Nadam se da ce nam deca oprostiti sto svaki dan padamo na ispitima kao roditelji i kao društvo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti