Đurić: Kada vidim dopis kojim se zahteva sednica o bezbednosti, znaću o čemu je reč

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da nije video dopis kojim se zahteva da se organizuje sednica Skupštine grada na kojoj će se diskutovati o situaciji u gradu usled dojava o bombama.
Đurić: Kada vidim dopis kojim se zahteva sednica o bezbednosti, znaću o čemu je reč
Foto: 021.rs
Kao što je 021.rs ranije pisao, zahteve da se bezbednosna situacija u gradu detaljno ispita i izloži građanima uputili su gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani i Zajedno za Novi Sad.
LSV je od gradonačelnika Novog Sada i Skupštine grada zatražila da se zakaže sednica na kojoj će se otvoreno govoriti o bezbednosnoj situaciji u gradu, uz informacije koje javnosti duguje v. d. načelnik novosadske policije.
Iz Skupštine grada su za 021.rs odgovorili da nisu dobili nikakav zahtev za sazivanje sednice koja se tiče bezbednosti u ovom gradu. 
 
Poručili su i da se sednice održavaju prema potrebi, a najmanje jednom u tri meseca. To znači da razmatranje bezbednosne situacije na nivou najvišeg gradskog organa nije zatražio ni gradonačelnik, ni Gradsko veće, niti odbornici većine.
 
Gradonačelnik Milan Đurić kaže za 021.rs da on nije video nikakav dopis kojim se zahteva posebna sednica Skupštine na ovu temu.
 
"Za javnost je važno da su osobe koje su zvale i dojavljivale da su postavljene bombe dale iskaz u policiji i da su priznali šta su radili. Sa te strane bih pohvalio rad Policije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Dopis nisam video i neko ko odlučuje o tome je ipak Skupština", rekao je Đurić.
 
Na podsećanje reporterke 021.rs da je i on kao gradonačelnik Novog Sada u mogućnosti da podnese inicijativu za zasedanje Skupštine, Đurić je odgovorio da će "znati o čemu je reč kada bude video dopis".
 
"Što se tiče datuma kada će se održati naredna sednica Skupštine grada - održaće se kada bude bilo materijala za diskutovanje", dodaje gradonačelnik.
Podsetimo i da se poslednja, najozbiljnija situacija dogodila 29. maja u Osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada", kad je prilikom evakuacije škole jedno dete ostalo samo u učionici za produženi boravak. Ovaj propust doveo je i do protesta roditelja.
 
U "Zajedno" su poručili da je policija, navodno, za samo osam minuta utvrdila da je pristigla dojava o bombi u OŠ "Jožef Atila" lažna, što, smatraju oni, ukazuje na očigledan nemar.
  • Vesna

    08.06.2023 22:20
    Palamude na budžetu
    Da su bili čemu, i on i njegov prethodnik ostali bi u advokaturu, već su bili nesposobni da zarade advokatsku platu pa su pobegli u politiku i na gradske i državne jasle. Lako je tako palamuditi kada drugi plaća, ali da zarade platu e za to već nisu.
  • 9

    08.06.2023 16:34
    Džaba dopis
    kada niko od stranačkog kadra ne ume da ga pročita .
  • promasen zivot

    07.06.2023 21:40
    Postoje dve opcije u tvom slucaju. Da te niko nikada u buducnosti ne pamti kao stvarnog gradonacelnika ili druga, da ostanes upamcen kao najgori gradonacelnik ikada od kada postoji ovaj grad. Super, jel da?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.