DJB o zatvaranju Kovid bolnice u NS: Četiri opcije za dalju budućnost objekta, svaka problematična

Gradski odbor pokreta "Dosta je bilo" (DJB) povodom zatvaranja Kovid bolnice na Mišeluku procenio je da postoje četiri moguće sudbine ovog objekta.
DJB o zatvaranju Kovid bolnice u NS: Četiri opcije za dalju budućnost objekta, svaka problematična
Foto: 021.rs
Kako navode, režim je i ovu "globalnu nesreću iskoristio za političke poene, a sve dok se postiže željeni rezultat".
DJB je podsetio javnost da je prema nezvaničnim informacijama izgradnja i opremanje ove bolnice koštala više od osam milijardi dinara, a da još uvek nije poznato ko će dalje koristiti zgrade i opremu.
"Najverovatnije zbog činjenice da režim, zapravo, i nema ideju kako da postupi. Pretvoriti objekat u gradsku bolnicu je nerealno jer je za funkcionisanje bolnice neophodan brojan visokoobrazovan kadar kakvog na tržištu rada nema niti ga može biti u narednih čeetiri do pet godina", smatraju.
 
Dodaju i da bi još teže bilo transformisanje objekta u centre za palijativno zbrinjavanja "jer je to potpuno zanemarena oblast, kako u kadrovskom tako i organizacionom smislu u zdravstvenom sistemu Srbije".
 
"Koristiti kapacitete bivše Kovid bolnice za potrebe KCV-a se postavlja kao jedino iznuđeno rešenje, ali ukoliko do toga dođe pojaviće se vrlo ozbiljan i teško rešiv problem putovanja pacijenata i medicinskog transporta preko maksimalno opterećenog Bulevara oslobođenja i Mosta Slobode", objašnjavaju.
 
Iz DJB kažu da postoji i još jedna opcija, ali se nadaju najmanje realna.
 
"To je da se objekat (privremeno) napusti i da se u tom slučaju i skupo plaćena oprema ustupi nekome kome bi u ovom trenutku 'zatrebala'", dodaju.
Podsećaju da je DJB i pre nego što je Kovid bolnica na Mišeluku izgrađena upozoravao da se "zdravstvena zaštita građana ne sme organizovati na prečac, po ad hoc principu, bez konsultovanja sa strukom koja će se rukovoditi integritetom, a ne partijskom disciplinom".
 
"Danas, kada se razobličavaju mnoge sporne i problematične stvari koji su pratile Kovid histeriju, jasnije je nego ikada da je i tu globalnu nesreću režim iskoristio za političke poene, zloupotrebu javnih sredstava i ostale oblike 'lova u mutnom'. Na sličan način se iskorištava i situacija na Kosovu i Metohiji, sukob u Ukrajini, tragedija u OŠ 'Vladislav Ribnikar', masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju. Sve dok se postiže željeni rezultat", naglašavaju.
  • Portir

    16.06.2023 19:00
    U momentu kada nije bilo kreveta za zbrinjavanje bolesnika, trebali smo organizovati referendum o lokaciji i buducoj nameni.
  • Zoran

    16.06.2023 02:01
    Fabrika vakcina plus
    A kad se ovome doda i fabrika Sinofarm vakcina u Bgd koja je prazna i zarasla u korov. Potpuno van funkcije a silni milioni su skrckani u nju i nečije privatne džepove!
  • Dušan

    16.06.2023 00:10
    Hotel promaja
    To je hotel promaja a ne bolnica!
    Prokišnjava na sve strane, vrata rasturena, prozori ne dihtuju, vodovod pušta na sve strane, brave crkavaju, kada pada kiša kante podmećeš po sobama... Bili su prilikom priključenja pomešali vodu i kanalizaciju pa su umesto vodu skopčali kanalizaciju ...Opšte rasulo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti