FOTO: Fasada objekta na Petrovaradinskoj tvrđavi otpada, nadležni ne reaguju

Fasade na delu objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi su u lošem stanju. U međuvremenu, nadležni ne odgovaraju na pitanja 021.rs u vezi sa oštećenjima.
FOTO: Fasada objekta na Petrovaradinskoj tvrđavi otpada, nadležni ne reaguju
Foto: 021.rs
Novinari 021.rs primetili su tokom vikenda da je veliki deo fasade na Dugoj kasarni Petrovaradinske tvrđave otpao i našao se na pločniku.
Ovaj deo je neobezbeđen i njime se šetaju turisti.
 
Pokušaji redakcije 021.rs da od nadležnih dobiju informaciju o tome šta će preduzeti u vezi sa oštećenjima ostali su bezuspešni, jer ni nakon više dana čekanja ni sa jedne adrese nije stigao odgovor.
 
 
 
Duga kasarna, kao i drugi objekti na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave u vlasništvu su Novog Sada i pod zaštitom su države. 

Tokom proteklih decenija bilo je više radova na očuvanju i rekonstrukciji zgrada na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Duga kasarne je evidentno jedan od objekata kojem je i sada neophodna rekonstrukcija.

  • 002211

    19.06.2023 08:31
    Nadležni ne znaju za lepo. A ni za dobro, još kako.
  • Novi Sad

    17.06.2023 07:44
    Na tvrđavi je prioritet uzeti laku lovu a načina je milion. Egzit, žurke, izdavanja, e pa umetnici svi ste vi sir Oliveri iz Alan Forda! Kao da je bitno kako izgleda tamo neki zid! Stidite se
  • Novosadjanin

    17.06.2023 00:49
    Sve što se dešava na tvrđavi je strašno. Prvo je strašno što se ne koristi u dobre svrhe i "umetnici" su potpuno izgubili kompas! Ne čudi što se sve raspada! Egzit i žurke su postale prioriteti, a ostalo neka se raspadne. Koga briga? Hajdemo dalje da rasturamo, šta nam tesko









Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti