Odlučeno ko će Novom Sadu isporučiti "pokretnu šumu"

Novi Sad je pronašao firmu od koje će nabaviti 140 sadnica sa žardinjerama za projekat "pokretna šuma".

Reč je o jedinoj firmi koja se javila na tender, i to sa ponudom koja je samo 25 para niža od procenjene vrednosti nabavke. 

"Greenland Komarov" će za 26,6 miliona dinara, odnosno 31,9 miliona sa PDV-om Gradu dostaviti sadnice "najvišeg standarda" od kojih će se formirati "šetajuća šuma".

Kako su ranije iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine objasnili za 021.rs, ova šuma trebalo bi da se u narednom periodu "prošeta" kroz više lokacija, a da zatim to drveće bude zasađeno na odabranim lokacijama. 
 
Postoje i planovi za realizaciju događaja u ovim "šumama".
 
"Realizovaće se edukativni, umetnički i participativni programi kojima će se na očigledan i neposredan način podizati svest građana o značaju zdrave životne sredine i ličnom doprinosu svakoga od nas na njenom očuvanju i unapređenju", naveli su iz ove uprave u odgovoru za 021.rs.

Projekat "Pokretne šume" (Walking trees) je po prvi put sproveden kao legat 2022. godine u Livardenu u Holandiji, Evropskoj prestonici kulture 2018. godine. 

  • Логичар

    23.06.2023 07:06
    Ово?!
    ...па ово је једина боља фора на свету целом од председника Америке!
  • Nole

    21.06.2023 22:04
    Ovo je jezivo
  • Leptir

    21.06.2023 14:20
    Setajte vi odavde
    Unistavate prirodne sume a onda otkupljujete sumu iz zardinjera. Vi ste kompletni kreteni i lopovčine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti