Od danas novi tretmani protiv komaraca u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

Tretmani protiv komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha na području Novog Sada i Sremskih Karlovaca biće izvedeni od 23. juna do 7. jula.
Od danas novi tretmani protiv komaraca u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima
Foto: Pixabay

Kako saopštava "Ciklonizacija", tačno vreme i mesto tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova. 

"Ciklonizacija" će koristiti preparate na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
 
Dejstvo preparata traje jedan dan.
 
Podsetimo, u poslednje vreme primetno je sve više komaraca u Novom Sadu i okolini.

Kako su ranije iz "Ciklonizacije" rekli za naš portal, najezda komaraca uzrokovana je "balkanskim monsunom" koji je doneo obilne padavine, nakon čega su usledile visoke temperature. 

  • Gari (ne Kasparov)

    23.06.2023 13:39
    Stop pčeloubicama!
    Prvo, preko 20 godina koriste isto sredstvo koje sada već na komarce utiče koliko i hladno pivo na mene. Drugo, lete svaka tri-četiri dana a komaraca svejedno ima za izvoz. Treće, njihova upozorenja nama pčelarima su besmislena jer, ad jedan, pčele na ovu temperaturu nije moguće zatvoriti jer bi se pogušile, i ad dva, u toku je lipova paša tokom koje nijedan pčelar neće pomeriti košnice ni za milimetar. Četvrto, lete u sred dana, umesto bar posle 19 časova, ako ne i posle 20. Dodajte tome i činjenicu da nam je zbog vremenskih (ne)prilika već propala bagremova paša, pa se lako iz svega ovoga izvodi zaključak da Ciklonizacija zapravo tretira PČELE a ne komarce, čime sprovodi ekocid neopevanih razmera. Mogli bi bar da se u pčelarskom društvu obaveste o kalendaru pčelinjih paša pa da tada ne lete.
  • Mira

    23.06.2023 11:36
    Komarci
    Ne znam da li je prskanje komaraca i ostale gamadi u nadleznosti lokalnih samouprava,ali mi u selima hocemo da povantamo od komaraca. U Čurugu su isli nekim prskalicama po ulicama, što gotovo ništa nije pomoglo obzirom da je Tisa blizu, da je sve puno vlage, da je visoke trave u izobilju...
  • bujke

    21.06.2023 13:12
    namćor
    Od deltametrina na ovoj temperaturi im se tresu gaće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti