"Put investu" novi javni poslovi na održavanju saobraćajnica, vredni čak 720 miliona dinara

JKP "Put" nastavio je sa praksom da radove na održavanju saobraćajnica predaje privatnicima. Tako je "Put invest" sada dobio poslove u vrednosti od 720 miliona dinara, saznaje 021.rs.
"Put investu" novi javni poslovi na održavanju saobraćajnica, vredni čak 720 miliona dinara
Foto: 021.rs

Tender je završen 22. juna, odnosno dan pošto je bilo otvaranje ponuda, a jedini ponuđač je bio "Put invest".

Time je samo u ovoj godini "Put" predao "Put investu" poslove na gradskim saobraćajnicama u vrednosti većoj od milijardu dinara. 
Mada ovo javno preduzeće ima višegodišnju praksu da deo poslova koji se finansiraju iz budžeta ustupa privatnicima, obim radova koji se sad prenosi prevazilazi vrednost tih poslova za protekle dve godine.
 
Naime, prošle godine je JKP "Put" imao tri javne nabavke u vrednosti od 696 miliona dinara, a godinu pre toga su imali dve javne nabavke vrednosti 300 miliona. 
 
Takođe, kada se pogleda Program održavanja putne privrede, jasno je da će ove godine veći deo popravke kolovoza raditi "Put invest", a ne "Put" kao gradska firma.
Budžetom Grada obezbeđeno je 1,7 milijardi dinara za ovaj Program, gde je deo u iznosu od 700 miliona dinara iz budžeta Pokrajinske vlade, a najavljeno je da će ova suma biti povećana u junu nakon rebalansa pokrajinskog budžeta. Ovaj rebalans usvojen je u četvrtak.
 
U 2022. godini za uređenje saobraćajnica u Novom Sadu utrošeno je 2,1 milijardi dinara.
  • Tatarsko brdo

    23.06.2023 22:39
    Da li će konačno jkp put doći u Kamenicu? Počeli Nikole Vujica i otišli…čak i gradonacelnik bio da obidje radove. Postoji i snimak. Dosli da se slikaju i otišli a radnici rekli da kad završe našu ulicu krecu centar kamenice da presvlace. I tako nas po ko zna koji put namagarcili…. Ni vode,ni puta ni uličnog svetla. Hvala i ovom gradonacelniku sto ništa nije uradio.
  • @Samo pitam

    23.06.2023 18:18
    Odgovaram
    JKP Put ni pre 20 godina nije bio u stanju da jednu kolovoznu traku uradi kako valja, a o rokovima i zimskoj službi da ne pričam. 6 radnika je postavljalo 2 saobraćajna znaka 5 dana, a kvalitet izvedenih radova 0. Nula. Srećom da Put Invest i dalje radi i da im daju posao pa ovo i liči na nešto, mada ni ovo sad nije kako su nekad radili. JP treba ugasiti jer su čist trošak i nikome ne služi osim onima koji su tu zaposleni.
  • AV

    23.06.2023 13:18
    Ukinuti JP
    Ukinuti sva javna preduzeća i poslove dati privatnicima ! Em bolje , kvalitetnine, a JP leglo nerada i korupcije !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti