JKP "Put" dodelio posao od 300 miliona dinara "Put investu" - održavaće saobraćajnice u NS

JKP "Put" je na tenderu za održavanje gradskih saobraćajnica, u vrednosti od 300 miliona dinara, posao dodelio kompaniji "Put invest".
JKP "Put" dodelio posao od 300 miliona dinara "Put investu" - održavaće saobraćajnice u NS
Foto: 021.rs
Ovo je nastavak višegodišnje prakse da ovo gradsko preduzeće deo poslova koji se finansiraju iz budžeta ustupa privatnicima.
"Put invest" će raditi na asfaltiranju, behatoniranju pešačkih staza, održavanju horizontalne signalizacije i druge poslove na saobraćajnicama.
Ova privatna kompanija je bila jedini ponuđač na tenderu i već nekoliko godina sarađuje na ovaj način sa JKP "Put". 
 
Tako su 2022. godine dobili tri posla u vrednosti od 696 miliona dinara, a godinu pre toga su bili zaduženi za dva posla vredna 300 miliona.
 
"Put" dobija naloge za radove na ulicama od Uprave za građevinsko zemljište i investicije, na osnovu Programa održavanja putne privrede ili po hitnim uputima koji stižu od inspekcijske ili komunalne milicije zbog nekih hitnih problema na saobraćajnicama.
Budžetom grada za Program održavanja objekata putne privrede predviđeno je 1,7 milijardi dinara, od čega je 700 miliona dinara donirala Vlada Vojvodine i najavljeno je da će ova suma biti povećana u junu nakon rebalansa pokrajinskog budžeta. 
 
Prošle godine je za uređenje saobraćajnica utrošeno 2,1 milijarda dinara, od čega je 800 miliona dinara bilo iz Vojvodine.
  • Mihajlo

    22.04.2023 00:35
    Ukinuti jkp put
    Radnike prebaciti u put invest administraciju otpustiti.Eto uštede za budzet
  • Ns

    21.04.2023 14:58
    Ns
    JKP- Put,sta oni rade,u stvari oni ce "raditi" a ovi uzeti pare.
  • Plaćač poreza

    21.04.2023 13:41
    Ne znam o kakvim radovima pričaju ali znam da se ulice i Bulevari raspadaju. Partizanska ulica kod novog nadvožnjaka, Bulevar Cara Lazara kod doma zdravlja na Limanu, Bulevar Kneza Miloša,, Bulevar Oslobođenja, Maksima Gorkog od Keja. Jel nekad neko iz gradske uprave za saobraćaj i puteve bio u nekom Evropskom gradu, bar u Sloveniji, Češkoj ili Mađarskoj da vidi kako ulice treba da izgledaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti