Obnova Bulevara oslobođenja kreće na leto, turbo kružni tok će biti sagrađen pre roka

Bulevar oslobođenja biće asfaltiran na leto, ali tačan datum još uvek nije određen.
Obnova Bulevara oslobođenja kreće na leto, turbo kružni tok će biti sagrađen pre roka
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Milan Đurić kaže za 021.rs da je planirano da se rekonstrukcija kolovoza radi u periodu sredina jula - sredina avgusta, kada je dosta ljudi na godišnjim odmorima i kada je manja frekvencija saobraćaja.

Đurić dodaje da se pre radova na obnovi kolovoza u Novom Sadu očekuje novi rebalans pokrajinskog budžeta, te da će Novi Sad imati još više sredstava na raspolaganju, što će omogućiti veći obim asfaltiranja. 

Kada bude bilo poznato koliko tačno novca grad ima na raspolaganju, napraviće se konkretan plan kako i kojim redom će se asfaltirati ulice da ne bi došlo do većih gužvi i problema u saobraćaju.
 
Po rečima gradonačelnika, sve mora da bude dobro isplanirano kako bi Bulevar oslobođenja, jedna od najfrekventnijih novosadskih saobraćajnica, bio brzo završen.
 
Ova saobraćajnica će se raditi u fazama, a Đurićeva želja je da sve bude završeno u roku od 30 dana. Ipak, kako mu poručuju iz nadležnih službi, to možda neće biti moguće jer će se u tom trenutku raditi i druge ulice u gradu, zbog čega bi trebalo da se misli o preusmeravanju saobraćaja, kao i o zatvaranju pojedinih delova ulica.
 
 
Kada su u pitanju radovi na gradskim ulicama, gradonačelnik očekuje da se turbo kružni tok, na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, završi pre predviđenog roka od devet meseci.
 
Najverovatnije sledećeg meseća će obići i ovo gradilište, te će znati više o tome koliko pre roka će biti gotovi radovi.
Gradonačelnik vojvođanske prestonice podseća i da trenutno na nekoliko lokacija u Novom Sadu traju radovi na uređenju ulica, te da će uskoro započeti i novi.
 
Pri kraju je završetak uređenja dela Kraljevića Marka, te Miše Dimitrijevića, gde se gradi novi vrtić. Podsetio je i da se sređuje kanalizacija na Limanu, Podbari, dok se u Almaškom kraju sređuju fasade. 
 
Đurić je objasnio i da nisu uspeli pokušaji da se uredi prostor ispod Mosta slobode kako bi postao parking, jer voda odnese tucanik koji postavi Parking servis. 
 
Najavljuje radove u Nikole Tesle, Vojvode Knićanina, Teodora Pavlovića, te parterno uređenje površine iznad podzemne garaže kod Banovine. 
  • Pezos

    21.04.2023 11:02
    Nekada se radilo na održavanju saobracajnica u gradu (krpljenjem rupa ali ne da se baci lopata recikliranog asfalta nego se iseče kocka i valjak nabije). Toga već godinama nema nego se solidni putevi potpuno raspadnu. Verovatno tu ne mogu da se mažnjavaju pare drugi razlog ne vidim…
  • Šapko

    13.04.2023 08:28
    Kada
    Kada ćete asfaltirati Bulevar kneza Miloša,napraviti bazen na Naselju na višegodišnjem ruglu i smetlištu tog dela grada.....
  • Cocco

    12.04.2023 21:37
    Pogodiše li ovi ikada i jedan rak?
    Sami zveknu rok, pa se obično desi da ga debelo probiju. A ako se i desi da se slučajno završe pre:
    - Jeeeeee! Završili smo pre roka!
    Jbt. kao da im je neko drugi dao rok (a ne oni sami), pa su radom, znanjem i zalaganjem (brže, bolje, jače) završili pre nego što su drugi planirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti