"Put" ustupa radove na održavanju sabraćajnica u vrednosti od 300 miliona dinara

JKP "Put" raspisao je tender za poslove na održavanju gradskih saobraćajnica u vrednosti od 300 miliona dinara.
"Put" ustupa radove na održavanju sabraćajnica u vrednosti od 300 miliona dinara
Foto: 021.rs
Prema specifikaciji radova, firma koja dostavi najbolju ponudu će asfaltirati, behatonirati pešačke staze, održavati horizontalnu signalizaciju i raditi druge poslove na saobraćajnicama koje već održava "Put".

Firma izabrana na javnoj nabavci će raditi po nalozima dobijenim od strane "Puta", i to najkasnije dva dana od dobijanja istih.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 6. april.
 
Ovo nije prvi put da "Put" privatnicima ustupa deo poslova na održavanju saobraćajnica koji se finansiraju iz budžeta, i to je višegodišnja praksa.
 
Prošle godine je tako "Put Invest" dobio tri tenderska posla ukupne vrednosti 696 miliona dinara, a ove godine su dobili dva tenderska posla vredna 300 miliona dinara.
 
"Put" dobija naloge za radove na ulicama od Uprave za građevinsko zemljište i investicije, na osnovu Programa održavanja putne privrede ili po hitnim uputima koji stižu od inspekcijske ili komunalne milicije zbog nekih hitnih problema na saobraćajnicama.
 

Budžetom grada za Program održavanja objekata putne privrede predviđeno je 1,7 milijardi dinara, od čega je 700 miliona dinara donirala Vlada Vojvodine, dok je prošle godine utrošeno 2,1 milijarda dinara, od čega je 800 miliona dinara bilo iz Vojvodine.

  • Lafo Mamone

    03.03.2023 12:56
    @Dule
    Baš tako!

    Fabrika u Niodaklevcima za proizvodnju "Ništa" od uvozne sirovine "Nema ničega" i "Đe je ba ono nestalo".

    Ali mora biti dobro zlondirano.

    A svako ko glasa za ove lopine je ili glup ili lud jer misli da je super što mu daju 3 črvene (ista cena kao na Kaćkoj petlji) dok oni mažnjavaju milione evra - od naše dece.
  • odoše

    03.03.2023 12:01
    ležajevi
    deonica veterinarski ins. - nadvožnjak kod Matijevića pod hitno (između ostalog)
  • Nsns

    03.03.2023 11:48
    Ns
    Pa sta onda rade zaposleni u putu.Privatizuj bagru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti