Dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Budisave, Kisača i drugih mesta 20 miliona od Pokrajine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podelio je ugovore u vrednosti od 20 miliona dinara za programe 41 dobrovoljnog vatrogasnog društva na teritoriji AP Vojvodine.

Bespovratna sredstva su opredeljena za aktivnosti značajne za zaštitu i spasavanje od požara u 2023. godini, kao i za podizanje svesti građana o njihovoj  važnosti.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je istakao da resorni sekretarijat kontinuirano finansira dobrovoljna vatrogasna društva i prepoznaje značaj njihovog rada, naročito u oblasti poljoprivrede.

"Poslednjih pet godina akcenat je bio na radno-zaštitnim uniformama koje su potrebne kada se dejstvuje na otvorenom, pogotovo u požarima koji se dešavaju  na poljoprivrednom zemljištu. U narednom ciklusu ćemo finansirati ostalu neophodnu opremu, u skladu sa pravilnicima i propisima Republike Srbije", izjavio je Samolovac i naglasio da je u proteklom periodu nabavljeno preko 3.100 uniformi za dobrovoljna vatrogasna društva.
 
Predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Siniša Šavija zahvalio je na dodeljenim sredstvima i istakao da će time biti obezbeđene 484 zaštitne uniforme za dobrovoljne vatrogasce sa teritorije AP Vojvodine.

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Budisave, Torde, Kisača, Rumenke, kao i druga udruženja sa područja AP Vojvodine. 

  • Професор математике

    24.06.2023 13:05
    Срамота
    20 милиона на 41 удружење баш су се претргли ако неко зна да рачуна могу сваком купити по Слона има две прскалице у сурли
  • w/e

    24.06.2023 12:32
    dobrovoljno
    dobre volje uzimaju pare..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti