LSV o dijaliznom centru: Kovid bolnica mora da postane gradska bolnica, Novi Sad za ovo nije glasao

Kovid bolnica treba da postane gradska bolnica koju Novi Sad nema, navode u Gradskom odboru LSV - Vojvođani i navode da se oštro protive odluci da ona postane dijalizni centar.
LSV o dijaliznom centru: Kovid bolnica mora da postane gradska bolnica, Novi Sad za ovo nije glasao
Foto: 021.rs

"Kapaciteti KCV-a (fizički i kadrovski) su pred pucanjem te je odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar, a ne u gradsku bolnicu i/ili palijativni centar nedopustiva", navode u LSV.

O zvaničnoj promeni namene kovid bolnice danas je pisao 021.rs. Prema najavi događaja koju je poslala Pokrajinska vlada, sutra će pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković obići novi Dijalizni centar Kliničkog centra Vojvodine, koji će biti u objektu kovid bolnice. To je i prvo javno pominjanje nove namene.

U Ligi smatraju da kapaciteti kovid bolnice dozvoljavaju pretvaranje u gradsku bolnicu i/ili u palijativni centar.
 
"Sigurni smo da bi jedan deo mogao biti i dijalizni centar, a ne da se ovakvom odlukom vlasti građanke i građani Novog Sada opet stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja - da Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu. Dokle će nam teško bolesni i/ili stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje?!", pita LSV.
 
LSV moli vlast da imaju "toliko svesti, savesti i razuma da Novi Sad konačno dobije gradsku bolnicu i rastereti KCV".

"Novi Sad nije glasao za ovo i znaće to da kazni na sledećim izborima", zaključak je saopštenja Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođana.

  • IZNOGUD

    27.06.2023 09:15
    Bolnica
    Treba bolnica,svakako...ali nemojte da LSV priča šta bi trebalo a šte ne.....Bili su duži niz godina na vlasti i " pokazali" se...Dovoljno ...nemojte više....
  • Ја

    26.06.2023 23:16
    А Срем
    А где то иду Сремци? Можда би ви размажени хтели болницу у кући. Срамоте се. Брига ме за политику. Али, зашто Срем не би добио ову болницу. Да ли неко рачуна на овај део Војводине?! Изгледа да не. Зашто то не би била Сремска болница. Мућните тим својим тиквама и не изигравајте неке грађане. Нарочито ви са Клисе..
  • Zju

    26.06.2023 22:51
    Uvek naopako
    Gradska bolnica van grada
    Obilaznica oko grada kroz grad
    Pa hocete li itrefiti ista
    Tu bolje KCV da bude
    Jer zaista su ljudi bez vozila u situaciji da ne mogu do bolnice a ako om pobegne bus ceka e ga bar 45min
    Taman
    Ili taksijem
    Jer bolesni jedva cekaju da potrose na prevoz kad im je frka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti