Deo NS opozicije: Naprednjaci žele gradsku bolnicu, ali nemaju pojma kako da je osnuju

Gradske organizacije u ime građana Novog Sada "zahtevaju od Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke da u najkraćem roku u objektima bivše Kovid bolnice otvore Gradsku bolnicu".
Deo NS opozicije: Naprednjaci žele gradsku bolnicu, ali nemaju pojma kako da je osnuju
Foto: 021.rs
Kako iz Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i Akcije progresivne Vojvodine navode, ovaj zahtev ne isključuje mogućnost da se u delu objekta otvori i Centar za palijativnu negu, "ustanove neophodne građanima Novog Sada i Vojvodine".
"Ovakav scenario bi bio realnost u zemljama Evropske unije, ali za Srbiju u kandžama SNS-a je to samo nedostižni san. Gospodo iz SNS, uložili ste više od 50 miliona evra iz našeg budžeta u izgradnju i opremanje objekta na Mišeluku i sad, kad je pandemija gotova, vi ćutite i pravite se da obećanje o Gradskoj bolnici nikad nije postojalo u vašim marketinškim kampanjama ili na oproštajnoj torti za Miloša Vučevića", navode.
Naglašavaju da će ovo "SNS nepočinstvo" objasniti ove gradske organizacije, budući da to nije uradila vladajuća stranka.
 
"Naprednjaci žele da osnuju Gradsku bolnicu, ali pojma nemaju kako to da urade. To potvrđuje njihova nesposobnost da na otvaranju Kovid bolnice obezbede više od 20 odsto potrebnih medicinara i u objekat uvedu gradsku pijaću vodu", navode.
 
Dodaju da je objekat na Mišeluku planiran za ustanovu "druge javne namene ili za prodaju privatnim investitorima".
 
"Nesposobnost naprednjačke vlasti da jedan tip bolnice prevede u drugi tip bolnice unapred negira ovaj scenario. Naše organizacije su opredeljene da Novi Sad što pre dobije Centar za palijativnu negu, ali građanima je neophodna i Gradska bolnica", naglašavaju.
 
Iz ovih političkih organizacija dalje navode da je "jedini cilj izgradnje Kovid bolnice baš na Mišeluku, uprkos apelima stručne javnosti i opozivije da su druge lokacije bolje rešenje, besplatno komunalno opremanje i podizanje atraktivnosti lokacije za naprednjačke investitore i njihove planove za hiljade stanova na Mišeluku".
"Koliko su ove ideje gradskih vlasti problematične videli smo i 19. juna, kada je propala prodaja tri parcele na Mišeluku. Tako je ostala upitna čak i projektovana zarada gradskog budžeta od 868 miliona, koja je i inače bila manja od planiranih milijardu dinara iz gradskog budžeta za komunalno opremanje Mišeluka samo za 2023. godinu. Na ponovljenoj licitaciji ćemo videti da li je investitorima bliskim SNS bila potrebna još veća zarada ili će nadolazeća ekonomska kriza dovesti do toga da je Grad Novi Sad spiskao milione evra za pripremu i opremanje jednog velikog ničega", navode.
 
Dodaju da su "svesni blizine odlaska SNS sa vlasti, ali ogromni problemi u zdravstvenoj zaštiti Novosađana ne mogu da čekaju taj dan već zahtevaju hitna rešenja".
  • Portir

    24.06.2023 18:48
    Draga opozicijo, molim vas, dajte neke realne i ostvarive predloge koje bi ostvarili kada/ako pobedite na izborima. Ovo mlacenje prazne slame vam ne pomaze u pribavljanju novih glasaca.
  • @Paja

    23.06.2023 22:38
    evo rešenja
    Srušiti i samo srušiti. Ionako je loše napravljeno, što se praviš da ne znaš i tražiš da drugi rešavaju probleme koje nisu napravili. Rušenje ovima na vlasti nije uopšte strano. Eno ruše Banovinu pa Spens pa i danas onu zaštićenu kuću. Što ne ne bi ovu skalameriju ko iz favele? Ne znaš jel pumpa ili šupa za velike kombajne.
  • @Paja

    23.06.2023 18:25
    ?
    Si video znak pitanj da posle nema zabune. Čuj rešenje. E da ti ne kažem štogod ne bi baš objavili. Ovima ne bih dao ni ladne vode, Eto im Francuzi kojima su uvalili aerodrom pa se otkazuju letovi, ili Norvežani kojima su uvalili EPS, Turcu mož biti zainteresovani kojima su prvo dali naplatu karata u Bg pa oduzeli ali kad se Turci naplate posle suđenja. Čuj njega, rešenje. Ti ko onaj malecki...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti