FOTO, VIDEO Kovid bolnica na Mišeluku menja namenu: Evo koje službe i klinike će biti u njoj

Dosadašnja Kovid bolnica na Mišeluku sa 600 ležaja služiće za potrebe različitih službi, klinika i instituta Kliničkog centra Vojvodine.
FOTO, VIDEO Kovid bolnica na Mišeluku menja namenu: Evo koje službe i klinike će biti u njoj
Foto: 021.rs
Doskorašnja Kovid bolnica danas je počela da radi kao centar za dijalizu sa 33 ležaja u dve smene, dok već nedeljama služi za potrebe radiologije sa dva CT aparata, dva ultrazvuka i drugom opremom i tako pomaže da se smanji lista čekanja u KCV-u.
Ono što je izvesno je i da će u naredna dva meseca ovaj objekat na Mišeluku postati privremeni dom dve klinike na period od po godinu dana dok se njihovi objekti rekonstruišu. Naime, u Kliničkom centru Vojvodine će se u narednih godinu dana rekonstruisati zgrade u kojima su smeštene Klinika za oftalmologiju, Klinika za ORL, Klinika za maksilofacijalne bolesti, Klinika za urologiju i Klinika za plastičnu hirurgiju. 
 
Kako bi se olakšao rad tokom radova, odlučeno je da Klinika za oftalmologiju i Klinika za ORL svoje kapacitete privremeno prebace na Mišeluk.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da je plan da dosadašnja Kovid bolnica bude i prostor za Centar za mentalno zdravlje, Banku krvi, hospis, palijativnu negu, kao i bolničko zbrinjavanje dela pacijenata iz KCV-a koji moraju duže da leže. Dodao je da će deo bolnice uvek biti spreman da se prenameni za potrebe infektivnog lečenja kovida ili neke druge bolesti. 
 
 
Gojković nije dao jasan odgovor ko je odlučio o daljoj nameni ove zgrade, rekavši da je to predlog struke, da su to prihvatili nadležni iz državne uprave i da se na tome radi već nekoliko meseci.
 
Pojasnio je da je Ministarstvo odbrane, koje je gradilo objekat na Mišeluku, bolnicu predalo Pokrajini i da je zgrada potom predata na upravljanje Kliničkom centru Vojvodine.
 
"Odluka o ovome je isključivo stvar struke, zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine i Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koji su dali predlog kako da se ova zgrada i ceo sistem zdravstva Vojvodine inkorporira u jedan. To su stručna tela, a mi smo kao neko ko je na položaju, apsolutno dužni da ispoštujemo sve ono što kaže struka", rekao je Gojković. 
 
 
On je povodom navoda da bi dosadašnja Kovid bolnica trebalo da bude Gradska bolnica rekao da ne voli taj termin i da su objekti takvog tipa potrebni naseljima sa oko na primer 50.000 stanovnika, dok Novi Sad sa preko 400.000 meštana i kao centar Vojvodine treba da ima Univerzitetski klinički centar. 
 
Prema njegovim rečima, Pokrajina unazad nekoliko godina radi na transformaciji i opremanju KCV-a, tako da će sa blokom B i C koji su izgradnji i drugim objektima koji se zidaju ili rekonstruišu, kao i dosadašnjom Kovid bolnicom, građani Novog Sada i Vojvodine dobiti sve službe neophodne za zdravstvenu zaštitu.
  • Život

    28.06.2023 11:09
    KCV
    Šta se dešava sa izgradnjom blokova ,,B,,i,,C,, pokrajinske bolnice kao Skadar na Bojani uskoro ćemo da slavimo 500 godišnjicu od početka gradnje.Sramoti se pokrajino.
  • NV

    28.06.2023 06:04
    Ukratko prostor bivšeg loviš centra će biti jedna opsta papazjanija!!!
  • Aaa

    27.06.2023 21:56
    Kada cujem ili
    Pročitam - na predlog struke znaci napad anksioznosti dobijem istog momenta i sva mi se kosa nakostresi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti