Nezavisni revizor: Sremski Karlovci nisu pravilno popisali imovinu

Nezavisni revizor utvrdio je nepravilnosti u poslovanju Opštine Sremski Karlovci.
Nezavisni revizor: Sremski Karlovci nisu pravilno popisali imovinu
Foto: 021.rs

Kako se navodi u Izveštaju konsolidovanog finansijskog izveštaja, koji će se u petak, 30. juna, naći pred odbornicima Skupštine Sremskih Karlovaca, problem se pojavljuje, pre svega, u popisu nekretnina u vlasništvu Opštine. 

Uvidom u knjigu finansija, nezavisni revizor je utvrdio da nije usklađeno stvarno i knjigovodstveno stanje nekretnina. Takođe, izveštaj o popisu nekretnina nije "po formi i suštini sačinjen u skladu sa procedurama".

"Neusklađivanje stvarnog i knjigovodstvenog stanja za finansijski izveštaj ima uticaj na istinitost i objektivnost bilansa stanja", navodi se u izveštaju revizora.
 
Nezavisni revizor skrenuo je rukovodstvu Sremskih Karlovaca pažnju na pravilno sprovođenje javnih nabavki.
 
Naime, Opština nije objavila Plan nabavki koje su izuzete od Zakona o javnim nabavkama, odnosno one čija je vrednost manja od 500 hiljada dinara, ili u kojima je vrednost jedne partije ispod 300.000 dinara.
 
"Opština je tokom 2022. godine izvršila plaćanje prema dobavljačima koji su nosioci isključivog prava za obavljanje određene delatnosti, ali nabavke nisu predviđene u Planu nabavki koje su izuzete od Zakona", navodi se u izveštaju.
Takođe, napominje se da postoje nabavke zaključene bez postupka javne nabavke, a čija procenjena vrednost na godišnjem nivou zbirno prelazi limit propisan zakonom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti