FOTO: Stanovnici novosadske ulice zabrinuti zbog bandere, EDS kaže da su kablovi na bezbednoj visini

Stanovnici dela Prizrenske ulice više od mesec dana čekaju da se zameni iskrivljena bandera.
FOTO: Stanovnici novosadske ulice zabrinuti zbog bandere, EDS kaže da su kablovi na bezbednoj visini
Foto: 021.rs
Za 021.rs u Elektrodistibuciji navode da je stub obezbeđen i da će tokom ovog meseca biti obavljena rekonstrukcija.
Po rečima stanovnika ove ulice, bandera kod broje 2 i 4 se iskrivila pre više od meseca dana, prilikom oluje. Od tada su više puta pozivali nadležne, ali do danas nije popravljena. 
Građani su zabrinuti zato što se naponski kablovi nalaze na visini od oko dva metra, iznad glava ljudi koji tuda prolaze. Osim toga, zabrinuti su jer je ovo deo ulice na kom se igraju deca.
 
"Kablovi na banderi su pod naponom i pad sprečava samo jedno malo drvo na koje se bandera 'naslonila'. Roditelji strepe od pada bandera i zbog toga neko uvek stražari da deca ne bi išla prema banderi. Žice su spuštene na visinu od dva metra i neko dete bi moglo da skoči i dohvati ga. Elektrodistribucija je izašla na teren kada smo ih zvali, ali od tada odlažu dolazak", kaže jedan od stanovnika Prizrenske ulice. 
 
 
U Elektrodistribuciji Novi Sad (EDNS) navode da je njihova ekipa izašla na teren i privremeno sanirala i obezbedila stub u ovoj ulici.
 
Po njihovim rečima, kablovi se nalaze na bezbednoj visini.

Prema navodima EDNS, na navedenom stubu nalaze i se i kablovi telekomunikacionih operatera, a planirano je da se njegova zamena i rekonstrukcija niskonaponske mreže realizuju tokom ovog meseca. 

  • Atomac

    12.07.2023 13:02
    Grbavica
    A na Atomcu na grbavici vec padaju bandere a ove sto jos nisu pale provode se pri tlu koliko je metal istrulio sa sve zicama i tako…
  • Bljuc

    12.07.2023 12:18
    Ajmo prilikom popravke posjeć i to stablo, da ne smeta.
  • noname

    12.07.2023 11:25
    treba raditi na 35 stepeni
    nemaju novaca za popravku a i pretoplo je

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti