Dva meseca nakon najave završnih radova: Gotova biciklistička staza na trasi Novi Sad - Begeč

Treća faza izgradnje biciklističke staze Novi Sad - Begeč, na deonici od Ulice Sime Matavulja do Dunavske ulice u Futogu, uspešno je završena, saopštavaju iz Gradske kuće.
Dva meseca nakon najave završnih radova: Gotova biciklistička staza na trasi Novi Sad - Begeč
Foto: Grad Novi Sad

Ovo obaveštenje stiže dva meseca nakon što je rečeno da su radovi u završnoj fazi.

Krajem maja ovu deonicu obišli su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kada je najavljeno da će ista biti u upotrebi za 10 dana, što bi bilo početkom juna.

Reč je o stazi koja je na međunarodnoj ruti EuroVelo 6 i koju zajednički finansiraju Grad i Pokrajina sa 170 miliona dinara.
 
Kako je rečeno tokom obilaska, trasa staze Novi Sad - Begeč najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.
 
Trećom fazom obuhvaćeno je uređenje 10,5 kilometara duge biciklističke staze - odnosno izgradnja nove staze od Ulice Sime Matavulja ka Futogu, u dužini od 6,7 kilometara i obeležavanje saobraćajne signalizacije na već postojećoj biciklističkoj stazi dužine 3,8 kilometara, do Dunavske ulice u Futogu.

Eurovelo 6 počinje na obalama Atlanskog okeana u Francuskoj. Prolazi kroz Švajcarsku, Nemačku, Austiju, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku i Bugarsku, a završava se u Rumuniji na obali Crnog mora. Ukupna dužina ovog međunarodnog koridora je 3.650 kilometara.

  • Lala

    18.07.2023 15:06
    A Novi SAd - Sajlovo????
    Da li imate biciklističku stazu na relaciji Novi Sad - Sajlovo, pošto na ovoj relaciji ne postoji ni pešačka staza. Mogli ste produžiti i do Bačkog Petrovca da Kezavi može da obidje gimnaziju i seti se tih bezbrižnih dana dok ništa nije radio, a ni učio!
  • Zos

    18.07.2023 10:29
    Biciklistička staza
    urađena je do ulaska u Futog, a pešačku stazu, krunu nasipa, proglasili su za biciklističku stazu. Do ulaska u Futog postoji biciklistička staza, dalje ne. I to je tako.
  • ...

    17.07.2023 17:13
    Jos da vidimo dokle ce nasip izdrzati tu stazu. Prosirili su gornji deo nasipa, ali donji nisu, bar ne svugde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti