Vanredna situacija u Novom Sadu: Šta to tačno znači

U Novom Sadu je proglašena vanredna situacija zbog nevremena koje je u sredu pričinilo veliku štetu.
Vanredna situacija u Novom Sadu: Šta to tačno znači
Foto: 021.rs
 To znači upotrebu posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju posledica izazvanih olujom.
Ta odluka stupila je na snagu juče i objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".
"S obzirom na to da se posledice stravičnog nevremena nisu mogle sagledati u prepodnevnim časovima i da su razmere nastale štete mnogo veće, doneta je Odluka o uvođenju vanredne situacije, koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem", saopštila je Gradska kuća.
 
Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu, a i dalje se radi na otklanjanju štete.
 
Radnici Gradskog zelenila za manje od 24 sata uklonili su polomljeno drveće i granje na 173 lokacije u Novom Sadu i prigadskim naseljima. U akciji, koja traje duže od 40 sati, učestvuje više od 100 radnika, a imali su više od 1.000 prijava štete.
 
Pojedini delovi grada i prigradskih naselja i dalje nemaju struje. Elektrodistribucija Novi Sad poziva sve građane da probleme sa nestankom struje prijavljuju na nekoliko brojeva telefona
 
To su: 021/4821-346, 021/4821-329, 021/4821-472 i 021/4821-502.
Nadležni inspektori i komunalna milicija na više od 100 lokacija konstatovali su oboreno drveće, saobraćajnu signalizaciju, kontejnere, kao i poplavljene saobraćajnice, porušene ograde i krovove, te nestanak struje i druge posledice.
 
Građani koji imaju problem mogu da ga prijave dispečeru Gradske uprave za inspekcijske poslove pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-4.
  • Stanar Jožef Kiš

    21.07.2023 17:20
    Pohvala
    Želim da pohvalim radnike JKP "Stan ".Divni i mladi ljudi su nam pomogli a,moja ćerka mi kaže da nisu izlazili iz vrtića u Futogu dok nisu odklonili sve da bi bilo bezbedno .Srdačan pozdrav
  • pajo patak

    21.07.2023 13:19
    to znači:
    u oktobru tridest i pet godina vanredne situacije.
  • Мило

    21.07.2023 11:46
    Нема бриге
    Људи шта се бринете , па ми смо ушли у четврту индустријску револуцију . Све ће то очистити вештачка интелигенција . Срећа да је Нови Сад балкански центар ИТ индустрије . Ваљда бар неки „стручњак " зна како интелигенција чисти овај хаос . Ако и не зна , нема проблема ми ћемо се пребацити у виртуелни свет и све је у реду . Ја почињем од сутра . Ићи ћу булеварима и гледати их потпуно очишћене као да ништа није било . Виртуелни поздрав свима . Не брините .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti