U Sremskim Karlovcima u nevremenu oštećeni spomenici na groblju, zelene površine, škole...

Posledice nevremena koje je zahvatilo Sremske Karlovce 19. i 21. jula još nisu sanirane.
U Sremskim Karlovcima u nevremenu oštećeni spomenici na groblju, zelene površine, škole...
Foto: 021.rs
Opštinski štab za vanredne situacije Sremskih Karlovaca evidentirao je oštećenja prouzrokovana nevremenom 19. jula na teritoriji opštine, piše Dnevnik.
Oštećenja su osim zelenih površina i parkova pretrpeli i javni i privatni objekti, pa čak i nadgrobni spomenici na Čeratskom groblju i Magarčevom bregu.
Sa fasade Osnovne škole "23. oktobar", koja je već oronula, olujni vetar je odvalio velike komade maltera, a stakla na nekoliko prozora su razbijena. U izveštaju Štaba za vanredne situacije se navodi da je boravak ispred obrazovne institucije i u dvorištu rizičan zbog odrona i otpadanja maltera i ukrasa sa fasede i delova koji vise nebezbedno. 
 
U Karlovačkoj gimnaziji je oštećeno nekoliko desetina crepova i izlomljeno granje. 
 
Na crkvi Blage Marije na Banstolu oštećena su tri krsta, jedan polomljen, a dva nakrivljena vise na kupoli. Oštećeno je i nekoliko gornjih kupolnih prozorskih stakala. 
 
U Sokolskom domu su slomljena stakla na dva spoljna prozora.
 
Dan nakon prvog olujnog nevremena lokalnoj samoupravi se javio izvestan broj građana, prijavljujući probleme sa električnom energijom. 
 
Trećina naseljenog mesta nije imala jednu fazu, usled čega nisu radile pumpe u crpnoj kanalizacionoj stanici. Na više mesta su pokidani kablovi u elektronaponskoj mreži, o čemu je obaveštena Elektrodistribucija Novi Sad.
 
Na većem broju porodičnih kuća došlo je do oštećenja krovnih pokrivača usled olujnog vetra, pa su crepovi, limovi i bokali pali sa vrhova porodičnih kuća na trotoare i kolovoze.
 
Na čitavoj teritoriji opštine u većem obimu došlo je do pada grana i drveća u parkovima, ustanovama i privatnim kućama na javne površine i u dvorištima.
Na obali Dunava opet su stradali pontoni. Oluja je prva dva pontona napola zgužvala, dok je peti ponton od siline vetra pomeren i on se zakačio za bunker.
 
Radnici JKP "Belilo" su odmah krenuli na posao u uklanjanju posledica nevremena.
  • Dejan

    26.07.2023 08:20
    T
    Sta ima da ih hvalis pa to.im je posao
  • pajo patak

    24.07.2023 14:18
    a mitropolija, bogoslovija
    i Василије: a vi kako te ?
  • Pera

    24.07.2023 13:14
    Radnike
    Radnike JKP Belila posle oba dana u kojima smo imali nevreme treba pohvaliti.
    U mnogim slučajevima smo ih prozivali pa je red i kad nešto dobro urade da ih pohvalimo .
    Bilo je dosta štete od Vetroloma a oni su savesno većinu tih šteta u relativno kratkom roku sanirali .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti