EDS: Delovi Novog Sada, okolna mesta i Bačka Palanka danas bi trebalo ponovo da dobiju struju

Delovi Novog Sada, okolnih mesta, ali i Bačke Palanke, koji više dana nemaju struju zbog nevremena, danas bi trebalo da dobiju električnu energiju.
EDS: Delovi Novog Sada, okolna mesta i Bačka Palanka danas bi trebalo ponovo da dobiju struju
Foto: Pixabay
To je za RTS rekao rukovodilac Sektora održavanja u Elektrodistribuciji Srbije Goran Radovanović. Kaže da su radnici EPS-a neprekidno na terenu, te da intenzivno rade na sanaciji štete.
"Očekujem da ćemo danas da uspostavimo normalizaciju napajanja nad svim područjima. Velika je teritorija zahvaćena, maltene cela Srbija je bila pogođena, ali smo dosta toga uspeli, i privodimo posao kraju", navodi Radovanović.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se jutros sa v. d. direktorom Elektrodistribucije Srbije Bojanom Atlagićem. 
 
Na sastanku je dogovoreno da, nakon saniranja svih opasnosti i otklanjanja stabala koja su oštetila dovod električne energije, pojačani kapaciteti Elektrodistribucije Srbije u toku današnjeg dana intenzivno će obavljati terenske radnje kako bi se prioritetno uspostavilo napajanje električnom energijom za sva domaćinstva na teritoriji Novog Sada.
 
Takođe mole sve građane za strpljenje i razumevanje, jer će u toku današnjeg dana sve ekipe Elektrodistribucije Srbije po prioritetima pokušati da saniraju poremećaje u snabdevanju električnom energijom.
 
Zbog olujnog vetra bilo je problema i na visokom naponu ispadali su i veliki dalokovoda, ali su u EMS-u su to brzo premostili. Nevreme je najviše štete naneo niskonaponskoj mreži, palo je veliki broj bandera i žica koje i dovode struju do kuća i drugih objekata. 
 
"Uspeli smo da sve glavne pravce osposobimo i sva veća oštećenja na našoj infrastrukturi da saniramo. Praktično od srede naveče, kad je bila prva udarna oluja, a posle toga smo imali još dve, došlo je do razarajućeg dejstva po našu infrastrukturu, gde su negde u pojedinim područjima stradali bukvalno čitavi vodovi i objekti uništeni. Maltene smo morali ponovno da izgrađujemo te linije", kaže Radovanović.
 
Ukazuje da je najteža situacija na području Bačke Palanke i obodima Novog Sada.
 
"Trenutno je tamo najgora situacija, da tako kažem, ali uspećemo danas i to da saniramo i da osposobimo, da vratimo sistem", kaže Radovanović.
 
Ukazuje da je usled jakog nevremena na mnogim mestima došlo je do kvarova i kidanja provodnika nadzemne elektroenergetske mreže, te da je moguće da provodnici koji se nalaze na zemlji, rastinju ili objektima budu još uvek pod naponom i opasni po život.
 
Iz tog razloga apeluje na građane da budu oprezni i da ukoliko primete takvu ili drugu sličnu situaciju, bez odlaganja prijave istu ili najbližoj distribuciji ili organima reda.
 
Ukoliko se negde u Novom Sadu i okolini provodnici nalaze na zemlji, rastinju ili objektima i pod naponom su i opasni po život, građani bez odlaganja treba to da prijave na sledeće brojeve telefona: 021/48-21-516 i 021/48-21-234.
Ko je još uvek bez struje u Novom Sadu i okolini?
 
Struju još nemaju pojedine ulice na Telepu, Petrovaradinu, Velikom ritu, Klisi, Salajci, Vidovdanskom naselju, delovi Veternika, Sremske Kamenice, Kisača, Kaća...
 
Kako javljaju pojedini meštani, Kovilj je nakon više dana jutros dobio struju.
  • Nema čudjenja

    24.07.2023 23:42
    @ Steva
    I kad ministarka na sednici Skupštine, prošle nedelje, ne ume ni da pročita ono što su joj napisali. A danas, kad se raspravlja o Zakonu o energetici, nije ni došla na sednicu. Polupismena, bahata, nevaspitana neznalica. Onda se ne treba čuditi javašluku.
  • Draxx

    24.07.2023 16:39
    Broj
    Svi monteri jesu na terenu i trude se da saniraju štetu. Ali, koliko im je montera ostalo?
  • Skoro kao ekspert

    24.07.2023 14:56
    Većina vodova u USA su nadzemni pa njima brzo vrate struju posle uragana.
    Nije to ključni problem.
    Ključni problem je javašluk, bahatost, falsifikovane diplome, zapošljavani botovi umesto montera, Dvocevka umesto inžinjera.
    Nastavi niz ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti