Grad još uvek nije pripremio Šafarikovu za izgradnju javne garaže

Grad Novi Sad još nije rešio imovinsko-pravne odnose u vezi sa vlasništvom na lokaciji u Šafarikovoj ulici, gde bi trebalo da se gradi višespratna garaža.
Grad još uvek nije pripremio Šafarikovu za izgradnju javne garaže
Foto: 021.rs
Iz tog razloga se gradnja odlaže za još barem godinu dana. Ovo je drugi put da će Novi Sad produžiti rok za predaju parcela koncesionaru, firmi "Javne garaže".

Predloženim izmenama koncesionog ugovora predaja prostora na uglu Šafarikove i Uspense se pomera na 4. septembar 2024. godine. 

Kako se navodi u predlogu za promenu ugovora, koji pre potpisivanje treba da odobri Skupština grada, Novi Sad je prinuđen da odloži predaju lokacije koncesionaru, jer nije završen postupak eksproprijacije nepokretnosti i administrativni prenosi prava korišćenja zemljišta. 
 
"I pored produženog roka za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, nije bilo moguće uticati na dinamiku sudskih postupaka za utvrđivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti i administrativno preneto pravo korišćenja na zemljištu, nova prethodna pravna pitanja u vidu upravnih sporova, žalbi na drugostepena rešenja Republičkog geodetskog zavoda i primopredaju poseda. Vodi se jedan postupak za primopredaju jedne eksproprisane nepokretnosti, vanparnipčni postupak za utvrđivanje naknade za eksproprisanu nepokretnost u kome se očekuje donošenje prvostepene odluke i davanje druge nepokretnosti na ime naknade, kao i postupak eksproprijacije nepokretnosti za koju su vođeni upravni sprot protiv rešanja RGZ i postupak po žalbi na rešenje Službe za katastar nepokretnosti Novi Sad 2", navodi se obrazloženju grada da produži rok.
 
Kada "Javne garaže" preuzmu prostor u Šafarikovoj moći će da sagrade četvorospratnu garažu sa minimum 350 parking mesta. 
Podsetimo da je koncesionar proteklih godina radio na preostale tri garaže.
 
Pri kraju je gradnja podzemne garažu kod Banovine i ona bi trebalo da proradi do kraja 2023, u Modene se očekuje završetak izgradnje u drugoj polovini 2024. godine, dok ispod Trga Republike i Riblje pijace radovi treba da krenu početkom naredne godine. 
  • Robert

    28.07.2023 14:32
    E pameti
    Grad sve sredi i onda da privatniku da izgradi garazu i naplacuje parkiranje.Ubije svoju firmu i prihod u gradski budzet.kombinacija za nekoga odlicna
  • Botina

    25.07.2023 20:55
    @Vn
    Evo baš gledam po Frankfurtu, Minhenu, Beču, Parizu, Salcburgu svuda ali svuda izgrađene zgrade, garaže, tržni centri na privatnim parcelama i stari vlasnici uzimaju 20%. Nijednu parcelu država nikom nije platila negu su svi ušli u dil i naplaćuju državi procenat....
    Nadam se da će doći dan kada će biti sramota napisati glupost i tvrditi budalaštine. Nadam se da će osvanuti momenat kada ćemo shvatiti da to što napišemo čita neko ko ima bar dvocifern IQ i na prvu rečenicu shvatiti kolika budala je napisala pismeni sastav u vidu komentara na netu.
  • Vn

    25.07.2023 18:11
    @Bex
    Bravo na Komentaru! Mnogi imaju slične probleme i niko vise nije budala da mu isplaćuju sucu u dinarima za građevinsko zemljište! Ovaj kriminalni SNS režim odmah ti uvaljuje eksproprijaciju i tako otima privatnu imovinu! Mnogi vode sporove neki su otišli u Strazbur i dobili svi do jednog te sporove jer privatna imovina je neprikosnovena u svakom pravu! Izvolte platite koliko tražim ili vam rentiram na 99 godina i zbogom! Možda kasnimo ali brzo nam dodje iz dupeta u glavu! Nema vise budala jedino ako dozvoliš da te tako tretiraju a tada si sam kriv za tako nešto! Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti