Ponovo zakazana sednica Skupštine grada: Odluke iste - "Novi Sad na vodi" i rebalans budžeta

Odložena sednica Skupštine grada održaće se u utorak, 1. avgusta. U dnevnom redu, barem zasad, nema izmena - raspravljaće se o planu za "Novi Sad na vodi" i rebalansu budžeta.
Ponovo zakazana sednica Skupštine grada: Odluke iste - "Novi Sad na vodi" i rebalans budžeta
Foto: 021.rs
Sednica je trebalo da se održi 25. jula, ali je odložena zbog vanredne situacije i otklanjanja posledica oluja koje su protekle nedelje pogodile Novi Sad. 
Dnevni red je ostao isti i najveći broj njih se odnosi na rebalans budžeta. 
Ono što je primetno je da nema nikakvih izmena u nacrtu rebalansa budžeta grada kojima bi se opredelila sredstva za saniranje posledica olujnog vremena, iako je gradonačelnik Milan Đurić novinarima naveo da je pitanje nadoknade štete građanima jedan od razloga za odlaganje rebalansa.
 
Kako u rebalansu neće biti opredeljivanja sredstava za sanaciju štete od oluje, a već je pokrajina opredelila 250 miliona dinara za popravku krovova pet škola, jasno je da će Skupština vrlo brzo morati da ponovo zaseda.
 
Predviđa se da će gradska kasa porasti sa 40,6 milijardi na rekordnih 46,1 milijardu dinara. Najveći deo novca će otići za radove na popravci ulica, subvencije javnim preduzećima i plaćanje sudskih troškova i eksproprijacije zemljišta.
 
Većina ostalih odluka na Skupštini su izmene raznih programa rada javnih preduzeća, ustanova i institucija zbog rebalansa.
Na dnevnom redu je i odluka o izradi regulacionog plana prostora Brodogradilišta sa okolinom, što javnost prepoznaje kao projekat "Novog Sada na vodi". Ona nije prvobitno predviđena da bude pred odbornicima, nego je dodata kao dopuna.
 
U odluci se navodi da izradu plana plaća kompanija "Galens", koja je vlasnik Brodogradilišta, preko svoje firme "UNI-Galens". Donošenjem plana će se omogućiti da se gradi stambeni kompleks sa soliterima i do 20 spratova na površini od 21 hektara nekadašnjeg Brodogradilišta, okolnih saobraćajnica i dela Ribarskog ostrva.
  • Mina

    30.07.2023 20:44
    Vreme je...
    ... za selidbu. Limanci, znate naravno da ko god se bude nasao u blizini ovih Potemkinovih sela, stradace. Nista sto se danas gradi nema kvalitet ni garanciju, a kada je gradjevina velika i problem posle postaje veliki.
    Infrastruktura, tlo, kvalitet materijala, kvalitet izrade... katastrofa. Treba se izmestiti sa Limana i prepustiti bahatim investitorima i peracima para da zaposednu sta su oteli. Pristojan svet ce morati da se skloni na periferiju.
    Bio jednom jedan lep grad u Vojvodini. Zvali su ga cak i Srpska Atina...zamislite.
  • Tipično

    28.07.2023 12:45
    radikalski neinventivni neinteligentni, a pod populističkom jeftinom pomodarskom krilaticom "razvoja grada" "skrojen" projekat. Imitacija imitacije ili "videla žaba da se konj potkiva, pa digla nogu hoce i ona", što se odnosi i na BGH20.
  • Ђока Фангла

    28.07.2023 10:40
    По којој цени је продато бродоградилиште а по којој одкупљено ,зашто се парцела продавала ако ће се откупљивати ? пошто одговора нема сви граски оци и одборници да поднесу оставке и све у апс плутајући темељ нема у пројекту

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti