Uskoro novi semafor na Detelinari, počeli radovi

Počeli su radovi na postavljanju semafora i uređenju saobraćajnice na raskrsnici Bulevara Evrope i ulice Branka Bajića na Detelinari.
Uskoro novi semafor na Detelinari, počeli radovi
Foto: Grad Novi Sad

Kako se navodi iz kabineta gradonačelnika, raskrsnica će biti opremljena svetlosnim signalima, kao i dodatnom opremom u vidu zvučnih signala za slepe i slabovide osobe, vremenskih displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake.

"Semaforizacijom ove raskrsnice biće omogućeno efikasnije odvijanje saobraćaja na ovoj raskrsnici, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko frekventne saobraćajnice i bezbedno uključivanje vozila iz ulice Branka Bajića na Bulevar Evrope", navodi se u saopštenju.
Radovi će početi van kolovoza, kao i pripremni radovi na proveri postojećih instalacija radi postavljanja semafora.
 
Za ovaj projekat izdvojeno je 12,4 miliona dinara.
 
Kako je 021.rs ranije pusao, Uprava za građevinsko zemljište i investicije ovaj posao je dodelila grupi ponuđača koju čine novosadske firme "Montop", JKP "Put", "Gratel" i "Geoada".
Podsetimo da su iste novosadske firme dobile posao postavljanja semafora na raskrsnici Branka Radičevića, Juga Bogdana i Temerinske ulice na Podbari. 
 
Ove dve raskrsnice na Bulevaru Evrope i na Podbari su jedine koje će u Novom Sadu, u 2023. godini, dobiti semafore.
  • Ceca

    01.12.2023 16:36
    Kada semafor pocinje sa radom....
  • Franja

    12.10.2023 17:31
    Pare i izgradnja
    Danas je 12-10-2023 godine. Pre nedelju dana su zavšili, znači radili 60 dana. To tamo u trulom kapitalizmu osam radnika u tri smene naprai isto to za manje pare. Bilo da po nekoloko danna radio samo jedan radnik, subotom i nedeljom nisu radili. Tačno je da biciklističku stazi pokopali prvi dan a asfaltirali posle dva meseca.
  • Nikola

    13.08.2023 22:25
    Otkud ova ekipa?
    Otkud ova ekipa da je dobila posao? Sigurno je bilo puno ponudjaca na tenderu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti