FOTO: Desničarski pokret plakatima u Novom Sadu ponovo targetira političare, novinare i aktiviste

Konzervativni pokret "Naši" izlepio je po centru Novog Sada uvredljive plakate kojima targetiraju "vodeće ličnosti koje rade protiv interesa" Vojvodine.
FOTO: Desničarski pokret plakatima u Novom Sadu ponovo targetira političare, novinare i aktiviste
Foto: 021.rs

Ovi uvredljivi plakati prikazuju nekadašnje i aktuelne političke ličnosti - Bojana Pajtića, Nenada Čanka, Bojana Kostreša, Brajana Brkovića, Borislava Novakovića i Aleksandra Odžića, ali se na njima nalazi i novinar Daško Milinović, koji je takođe meta ovih desničara.

Na plakatima je i nekadašnji ustaški predvodnik Ante Pavelić, kog ovaj ekstremno desničarski pokret dovodi u vezu sa pomenutim ličnostima.

Na plakatima je logo Lige socijaldemokrata Vojvodine, portala "Autonomija" i Nezavisnog društva novinara Vojvodine. "Naši" smatraju da su oni "ideološka potpora petoj koloni".
 
 
Ovo nije prvi put da ovo ekstremističko udruženje desničara targetira pojedince. Plakatima su napadali ličnosti u martu, kad je Koalicija za slobodu medija tražila da se hitno istraže pretnje koje su dobili NDNV i "Autonomija".

Komentari 11

  • AltF4

    09.08.2023 19:03
    Cringe
    Taj Slobin rečnik o petoj koloni je stvarno prevaziđen. Nađite nešto novo, vidite samo koliko je Pavelićeva slika bleda od starosti, neće vam ova priča baš upaliti. Mislim čemu? Još u NSu! Svima je ovde jasno ko plaća ove kvazi naci gluposti, svi imaju net i informisani su. Morate malo biti kreativnji i u koraku sa vremenom, ovako ste samo predmet podsmeha i onog osećaja kad te je sramota zbog drugih. Hajde VAŠI možete vi to, kad se otreznite posle potrošene dnevnice.
  • zzz

    09.08.2023 17:14
    Obogatili nauku
    Idiot je klasifikacioni pojam u psihologiji i označava mentalno zaostalu osobu. Ovi što su lepili plakate nisu idioti, već idiJoti i patriJote. To su novi pojmovi u psihologiji koji su formirani na osnovu proučavanja ponašanja nekih osoba u Srbiji. Takvi su takođe i poslušnici i prodane duše.
  • Marta

    09.08.2023 17:11
    Smoooor!
    Desnicari, shvatite, smor ste vise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti