FOTO, VIDEO Novosadski Skadar ili "Pošta budućnosti" još čeka otvaranje: Đorđević objašnjava zašto

Uprkos najavi da će postati savremeni, delimično i samouslužni objekat Pošte, zgrada na Pozorišnom trgu ni 16 meseci nakon poslednje zvanične najave nije useljena i počela s radom.
FOTO, VIDEO Novosadski Skadar ili "Pošta budućnosti" još čeka otvaranje: Đorđević objašnjava zašto
Foto: 021.rs

Odavno prozvana "novosadski Skadar na Bojani", zgrada nekadašnje Poštanske štedionice već više od 30 godina čeka da dobije bilo kakav epilog.

Zgrada je već duže vreme brendirana oznakama Pošte i poznato je da će to i biti, ali nepoznato je - kada.

Direktor Pošte Zoran Đorđević kaže da je "odlučio da to reši" i da mu je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao da je imenovao osobu zaduženu za taj objekat, budući da je zgrada predata Gradu.
 
"Mi imamo novog direktora za Radnu jedinicu Novi Sad, koji je stupio na dužnost pre neki dan i mislim da, pošto je i on iz Novog Sada, sve uskoro biti stavljeno u funkciju. Zgrada je prvo zidana izvan gabarita koja su data investitoru, potom je suvlasnik, kompanija 'Ateks' otišla u stečaj, pa je moralo da se sačeka da izađe iz stečaja. Potom su zgradu neki Italijani kupili, a tog trenutka smo mi stupili s njima u kontakt i tu je bilo nerešenih imovinsko-pravnih odnosa", navodi Đorđević.
 
Dodaje da zgrada nije bila podeljena među suvlasnicima, da parcela nije bila definisana, da je postojao samo jedan strujomer i da su zatečeni divlji priključci.
 
"Veliki su bili dugovi na toj zgradi. Mi želimo da svoju administraciju prebacimo u tu zgradu, da izdamo manju zgradu Pošte koja je prekoputa, možda u krajnjem slučaju da je i prodamo nekome ko bi tu možda otvorio neki hotel ili slično. Interes je da ta lokacija bude korisna, da Novi Sad zaživi, da ima Grad prihod od svega. Mi smo spremni, imamo finansijska sredstva, samo je pitanje vremena", kaže direktor Pošte.
 
Novosadski "Skadar na Bojani", buduća Pošta
 
Inače, Đorđević govori o susednoj zgradi Pošte na Trgu mladenaca, odnosno u Narodnoj heroja, koja je nekada bila hotel "Central" i koja je spojena sa glavnom poštom. "Pošta" plaća zakup za boravak u glavnom objektu i nije u njenom vlasništvu.
 
 
"Verujem da ćemo naći kupca za tu (manju) zgradu, bilo je već nekih zainteresovanih, ali ljudi koji dođu žele da investiraju, a mi neke stvari po zakonu ne možemo da priznamo kao investiciju. Tu je došlo do razilaženja. Najgore je da ta zgrada stoji i propada, niti Pošta ima neki prihod, niti Grad, niti neko tu radi", kaže Đorđević.
Na pitanje 021.rs da li postoji neki definisan rok za premeštaj administracije i početak rada nove Pošte na Pozorišnom trgu, Đorđević kaže da bi voleo da postoji, ali da je to teško.
 
"Znate kakva je administracija, ja bih najviše voleo da sedim nekome nad glavom dok se to ne uradi. Moj lični primer - imam čoveka u Pošti za kog kažem da ne postoji dosadniji čovek. Kad treba nešto da rešim u Beogradu, ja ga pošaljem svakog dana da pita, i valjda kad neko dođe pa vam sedi tri, četiri dana i čeka odgovore, četvrti dan mu rešavaju problem samo da ga više ne vide", ispričao je direktor Pošte Zoran Đorđević.
 
"Pošta" je u junu 2022. godine najavila da će Novi Sad dobiti "Poštu budućnosti" i to u zgradi na Pozorišnom trgu, "u najmodernijem i visoko-tehnološki opremljenom poslovnom prostoru i ambijentu". 
 
"Po novom modelu prilagođenom potrebama i zahtevima korisnika novih generacija, pružaće sve tradicionalne i savremene servise stanovništvu i privredi", najavila je "Pošta".
  • Duda

    10.08.2023 22:55
    dukica54@gmail.com
    Zbog cega je zatvorena mala posta u Temrinskoj kada je bila neophodna za zitelje Salajke Podbare. Bilo bi neophodno da je vratite.
  • Džako

    10.08.2023 16:14
    Samo požurite sa poštom jer uskoro dolaze teleporti.
  • Kada vozaca stavis

    10.08.2023 16:03
    da bude direktor
    "Interes je da ta lokacija bude korisna, da Novi Sad zaživi..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti