Novosađanin parkirao na privremenom parkingu, pa dobio kaznu "Oka sokolovog"

Novosađanin je nedavno dobio kaznu na nepropisno parkiranje koje je napravio "NS patrol", poznatiji kao "Oko sokolovo", iako je bio na uredno obeleženom prostoru za ovu namenu.
Novosađanin parkirao na privremenom parkingu, pa dobio kaznu "Oka sokolovog"
Foto: 021.rs
On za 021.rs kaže da je kaznu dobio za parkiranje na privremenom parkingu preko puta Satelitske pijace, odnosno duž dela Futoškog puta.
"Taj parking je uredno obeležen znakom, ivičnjak je oboren i nasut je tucanik - što sve ukazuje na to da je ovo uredan parking. Međutim, nedavno sam dobio kaznu 'Oka sokolovog', a kada sam zvao saobraćajnu inspekciju rekli su mi da to jeste parking i da je kazna bila greška u softveru", navodi on.
Kazna za nepropisno parkiranje je potom poništena, ali ovaj događaj može da povuče sa sobom niz pitanja - da li se ova greška u softveru "NS patrol" može ponoviti i na ostalim privremenim parkinzima.
 
Kako odgovaraju iz službe Komunalne milicije za 021.rs, sistem "NS patrol" funkcioniše uredno i "prepoznaje parking prostor ukoliko je on ocrtan vidljivo i u skladu sa propisima".
 
Dodaju da je prema rešenju Gradske uprave za saobraćaj ustanovljeno da je lokacija na kojoj je Novosađanin koji se obratio portalu 021.rs dobio kaznu "privremeno parkiralište, dok se parcele ne privedu nameni i počnu koristiti kao opšte parkiralište".
 
"S tim u vezi, vozila koja se ostave na toj lokaciji uredno parkirana, neće biti u prekršaju", navode.
 
Portal 021.rs je u aprilu 2022. godine već pisao o problemu ovog "kosog" parkinga duž dela Futoškog puta, koji ni posle više od godinu dana nije priveden nameni opšteg parkirališta.
 
I malo zelenila koje je postojalo je prošle godine uklonjeno, biciklistička staza je "pomerena" bliže objektima i firmama sa ove strane puta, a nikao je i parking do kog vozila mogu da dođu jedino prelaskom preko trotoara.
Iz kabineta gradonačelnika su tada za 021.rs odgovorili da je koso parkiranje duž Futoškog puta, osim servisne saobraćajnice neposredno uz biciklističku stazu na deonici od Ulice Ivana Kočija do Bulevara Evrope, predviđeno planskom dokumentacijom iz 2017. godine. 
 
To su Plan generalne regulacije prostora za porodično stanovanje u zapadnom delu Grada Novog Sada i Plan detaljne regulacije Telepa.
  • Dragan

    17.08.2023 10:37
    Bahaćenje
    Tu ne bi ni zrebao da bude parking ali verovatno je vlasnik kafića neki sns glavonja.
  • Ivan

    17.08.2023 07:25
    Cela ova prica oko parkinga je samo da bi se narod urihtao da slusa sve sto mu se kaze ma koliko to nemalo smisla. Poenta je napraviti poslusan narod, potrosace bez identiteta
  • Vlada

    16.08.2023 22:19
    Ni oko sokolovo više ne pada na ta idiotska rešenja i besmislene znakove koje su posejali po gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti