Rekonstrukcija terena na "Sajmištu": Spremljen 91 milion za novu ogradu, rasvetu, video nadzor

Sportski tereni na Sajmištu dobiće novu ogradu, rasvetu i video nadzor. Za ove radove Spens će izdvojiti 91 milion dinara.
Rekonstrukcija terena na "Sajmištu": Spremljen 91 milion za novu ogradu, rasvetu, video nadzor
Foto: 021.rs

Rekonstrukcija Sportskog centra "Sajmište" podrazumeva postavljanje više stotina metara nove ograde, s obzirom na to da je sadašnja vidno oštećena. 

Kako je deo porušen usled padanja stabala u oluji u julu, neophodno je bilo da se postavi nova.

Osim ograde, fudbalski teren i drugi sportski sadržaji će ubuduće biti bolje osvetljeni uz 24 nova stuba sa više desetina svetiljki.
 
Sajmište će biti i dodatno obezbeđeno jer će se instalirati video nadzor sa dvadesetak kamera.
Planirani rok za izvođenje radova na Sajmištu je do šest meseci.
 
Rok za podnošenje ponuda na tenderu Spensa je 11. septembar.
  • Urbani Mobilijar

    01.03.2024 08:47
    Radovi tek sada počeli!!!
    Ti radovi su počeli pre jedno nedelju dana. Ta porušena ograda usled pada stabala, je jedno dva metra srušenog dela ograde od pada JEDNOG stabla. Ostala oštećenja ograde koja su daleko manjeg obima su mogla da se poprave za mnogo manje novce. Mada, pošteno bi bilo da se kaže da su ti tereni dugo vremena bili otvoreni noću za narkomane, razne tipove koji su se snabdevali rezervnim delovima sa okolnih parkinga i bežali u sigurnost mraka sportskih terena i da je deo sadržaja za decu već bio uništen od strane raznih vaspitno zapuštenih osoba. Ostaje nada da su namere Grada dobre, da je projekat kvalitetno napravljen, da će radovi da budu stručno izvedeni i da će igralište da ostane otvoreno za mnogobrojnu decu i sportske rekreativce, koji na to retko mesto, osim Đačkog igrališta na Limanu 1, dolaze čak i iz udaljenijih delova Grada. Za sada, ako je suditi po ogradi koja niče, ovo će pre da bude neka tvrdjava od armiranog betona, nego sportski tereni otvoreni za svu decu, rekreativce i građane, što im je uvek bila osnovna namena i zašta su davnih dana podignuti.
  • Tiho prisvajanje

    16.08.2023 13:57
    Srušen je teniski zid!
    Teniski zid je decenijama bio dostupan svim građanima besplatno, a onda je oko njegovog korišćenjazadnjih godina bilo zatezanja i evo sada ga nema, jer će sigurno biti izgrađeno nešto što će donoiti prihod...To je tiho prisvajanje i stvaranje nedostupnosti za besplatno bavljenje rekreacijom, isto kao što su rukometni tereni nekada bili dostupni za mali fudbal, a sada je plaćanje po satu korišćenja.
  • Sajmiste

    16.08.2023 11:11
    rekonstrukcija
    Teren ce dobiti "novu ogradu, rasvetu i video nadzor".
    Mene ovo asociralo na 41, mozda zato sto sam iz Beograda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti