"Tržnica" još uvek ne zna šta će biti sa Ribljom pijacom

Datum početka izgradnje podzemne garaže na Trgu republike još uvek nije poznat, te nije poznato ni kada će, i da li će, svi zakupci sa Riblje pijace biti iseljeni.
"Tržnica" još uvek ne zna šta će biti sa Ribljom pijacom
Foto: 021.rs

Nezvanično, ugovori sa zakupcima tezgi na Ribljoj pijaci ističu krajem ove godine, o čemu su za 021.rs govorili vlasnici nedavno iseljenog "Špajza Salaša 137".

Otvorena pitanja su šta će biti sa Ribljom pijacom u narednim mesecima, ukoliko početni radovi na terenu nove podzemne garaže na Trgu republike počnu početkom 2024. godine.
 
Postoji li namera JKP "Tržnica" da novu pijacu otvori na drugoj lokaciji u centru grada, gde će se zakupci preseliti, te da li će oni imati opciju prelaska na drugu pijacu i pod kojim uslovima?
Ništa od ovoga trenutno ne mogu da kažu u "Tržnici". Kako navode, urbanistički plan na Trgu republike u budućnosti predviđa podzemnu garažu, ali preduzeće za sada nije upoznato sa tačnim datumom početka i završetka radova.
 
"Sve buduće aktivnosti preduzeće će preduzimati na osnovu planova i daljih strateških odluka Grada Novog Sada", poručuju u "Tržnici" za 021.rs.
 
Na pitanja o budućnosti Riblje pijace ne odgovaraju ni u gradskoj vlasti.
 
Ne komentarišu činjenicu da će Riblja pijaca morati da se demontira, već dodaju da sa svojim zakupcima "blagovremeno komuniciraju o svim otvorenim pitanjima i aktuelnostima".
 
Poslednji put se o statusu Riblje pijace govorilo juna ove godine, kad je "Tržnica" jednostrano raskinula ugovor sa "Špajzom Salaša 137" na Ribljoj pijaci. Na društvenim mrežama širile su se objave u kojima se navodi da je sa restoranom namerno raskinut ugovor jer su vlasnici javno podržali proteste "Srbija protiv nasilja", ali je "Špajz" imao i dugove za zakupninu.
 
Prema Generalnom urbanističkom planu za Novi Sad do 2030. godine, izgradnja podzemne garaže na Trgu republike jedan je od prioritetnih poslova, što su i preostale tri javne garaže - kod Banovine, u Modene i u Šafarikovoj. Gradnja u Šafarikovoj odložena je do naredne jeseni zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, dok su radovi na preostale dve pomenute lokacije u toku.

Očekuje se da pažnja bude usmerena na Trg republike nakon što izgradnja podzemne garaže u Modene, čime upravlja koncesionar "Javne garaže", bude gotova.

Gradska vlast planira da, uz uređenje garaže u Modene, radi i na rekonstrukciji Trga slobode i Kralja Aleksandra, čime će strogi centar biti obnovljen.

  • Mirjana

    16.02.2024 18:52
    Riblja pijaca
    TREBA PORUSITI SVE,i srediti,ta pijaca kad je ono 40 stepeni smrdi meso,sir,bas se oseca na kilometar,nema tu uslova za prodaju takvih stvari,roba se kvari,a oni samo poturaju kupcima koji istu bacaju kad dodju kuci,to nigde nema u 21 veku,takva nemarnost,nehigijena,nocu narkomani leze pi tim tezgama,ujutru pijacari stavljaju robu,uzas.
  • Sremac

    07.09.2023 14:33
    Ceo prostor od gimnazije do muzeja napraviti Dodikovu palatu sa garazom po ugledu na Promenadu najvece ruglo i nasilje na gradskom prostoru.
  • Kronos

    07.09.2023 06:06
    Ma opaliti zgradurinu neku. Rusi sve i samo zgrade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti