SSP: Sramna odluka novosadskog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbilo je krivičnu prijavu opozicionih stranaka, koju su u decembru 2021. godine podnele protiv Marka Bosanca Bosketa zbog fizičkog napada na demonstrante.
SSP: Sramna odluka novosadskog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca
Foto: 021.rs
Kako se navodi u izjavi narodne poslanice SSP Danijela Grujić, "sramna odluka" novosadskog tužilaštva godinu i po dana nakon podnošenja prijave, ostaće na stubu srama "o dobu nasilja koje je režim Srpske napredne stranke (SNS) generisao".
Ona je tim povodom, u poslaničkom pitanju, od zaštitnika građana Zorana Pašalića tražila da se izjasni i kaže čija bi prva briga trebalo da bude zaštita osnovnih ljudskih prava građana kao u ovom slučaju.
"Da li će pokrenuti postupak kontrole rada nad Ministarstvom unutrašnjih poslova u Novom Sadu zbog osnovane sumnje u opstrukciju nakon dobijene krivične prijave protiv nasilničkog ponašanja Marka Bosanca Bosketa, koji je na protestu pesnicom s leđa udario jednog od demonstranata - što je zabeleženo i kamerama", navela je Grujićeva.
 
Dodala je da to što se navodi kako u prikupljanju dokaza nije utvrđen identitet počinioca - i pored snimka i prisustva brojnih svedoka, pokazuje svu eroziju sistema, koji naočigled svih dokaza, štiti miljenike režima, naročito u nasilju nad građanima.
 
"Omiljeni mladi preduzetnik donedavnog gradonačlenika Novog Sada Miloša Vučevića, a sada ministra i predsednika cele SNS, bio je i 'kum' Grada na gradskoj slavi, verovatno kao proslavljeni predvodnik uličnih batinaša", podsetila je ona.
Podsetimo, Udružena novosadska opozicija, koju čini nekoliko stranaka, podnela je krajem 2021. godine krivičnu prijavu protiv vlasnika kompanije Montop Marka Bosanca Bosketa, zbog incidenata na protestu, na Mostu slobode.
 
Prijavu su podneli Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, navodeći da je Bosanac bio "glavni akter nemilog događaja".
 
Prilikom blokade Mosta slobode zbog Zakona o eksproprijaciji, izmena Zakona o referendumu i multinacionalne kompanije Rio Tinto, došlo je do sukoba između momaka koji su automobilima došli na most i okupljenih građana. Bosanac se našao među grupom momaka koja se sukobila sa okupljenim građanima.
  • Pa

    10.09.2023 09:15
    Pa
    Pa to je najnormalnije kada su to sve Kriminalci pod zastitom SNS! Da ih puste nebi mogli ni 100 evra zaraditi ali Gradjani su za sveovo glasali i neka uzivaju! Sta dalje komentarisati?
  • xe3

    09.09.2023 13:58
    Nemojte se čuditi
    Nemojte se dragi sugradjani čuditi ovakvim odlukama, sve su ovakve kada su kriminalni klanovi u pitanju, jer oni su potrebni vlasti, sa vlašću direktno saradjuju, za vlast što šta odradjuju, izbore finansiraju i obezbedjuju itd. To vam je Srbija u 21. veku sa sns stručnjacima na čelu. Svi su isti, pa kada izadjete na sledeće izbore vi se onda setite barem potrošačke korpe koju je predsednik predložio i parizera od 250 dinara.
  • Goran

    09.09.2023 12:54
    E pa
    Ko hoce vlast mora u teretanu kao naprednjaci.Ne moze se vlast dobiti setnjom u sorcevima,rancicicma i sa flasicama vode.Onaj lik sto je u sapcu na mostu prebio naprednjake je primer borbe,ali ne moze samo jedan to da uradi.Ovi se nece skloniti zbog slabica i zena koji setaju kao budale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti