Obnavlja se bunar na izvorištu "Ratno ostrvo"

Obnoviće se bunar BHD-9 na izvorištu "Ratno ostrvo".
Obnavlja se bunar na izvorištu "Ratno ostrvo"
Foto: 021.rs
Sanacija podrazumeva utiskivanje novih drenova i druge poslove koji bi trebalo da omoguće veći protok vode iz izvorišta i sigurnost u radu bunara.
JKP "Vodovod i kanalizacija" ugovorilo je posao vredan više od 119 miliona dinara. Radove će izvoditi beogradske firme "Beogeoaqua" i "PST Bohr". 
 
Rok za izvođenje je 200 kalendarskih dana.
 
Obnova ovog bunara je nastavak ulaganja u sanaciju bunara na izvorištima. Tako su 2022. godine na ovom izvorištu izvedeni radovi na bunarima BHD-4 i BHD-7, a godinu pre toga manjim radovima na BHD-9, kao i na BHD-10, uz obimniju sanaciju BHD-6.
 
Ove godine se takođe na izvorištu "Petrovaradinska ada" obnavljaju dva bunara, a na izvorištu "Štrand" jedan.
 
Izvorište Petrovaradinska ada ima 14 bunara kapaciteta od 600 litara u sekundi, Ratno ostrvo devet bunara do 800 litara u sekundi, dok Štrand, koji je u većoj meri isključeno 13 od 14 bunara više od 15 godina zbog zagađenja, pumpa tek oko 100 litara, što se u letnjim mesecima pokazalo nedovoljnim za grad sa više od 400.000 stanovnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti