Grad prodaje drugi deo zelene površine koju su Telepčani želeli za park, niče još višespratnica

Drugi deo parcele na Bulevaru patrijarha Pavla, za koju su građani tražili da bude park na Telepu, ponuđen je na prodaju po ceni od skoro 800 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Grad prodaje drugi deo zelene površine koju su Telepčani želeli za park, niče još višespratnica
Foto: Google Earth (prostor gde će se graditi)
Zemljište od 6.477 kvadrata, sada namenjeno za zidanje osmospratnica, našlo se na licitaciji oko godinu dana od kako je prodana parcela pored od 7.664 kvadratnih metara po ceni od 961 milion dinara.
U oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da se prodaje zemljište koje se u katastru vodi kao njiva 1. klase i koje ima vodovodnu, kanalizacionu i elektroenergetsku mrežu, kao i asfaltne prilaze.
UGZI kaže se da je prostor namenjen za opštegradski centar, što znači da može da sadrži stanovanje i poslovanje.
 
Budući kupac može da sagradi objekte do osam spratova, mada treba reći da je urbanističkim planovima i propisima Grad već omogućio da se okolo pored zidaju i zgrade od 12 spratova ako je u pitanju opštegradski centar, tako da investitoru neće biti problem da traži dozvolu za višu spratnost.
 
U oglasu se kaže i da je za budući kompleks obavezna izrada urbanističkog plana.
 
Licitacija za parcelu na Bulevaru patrijarha Pavla, nedaleko od ugla sa Futoškim putem, je zakazana za 24. oktobar u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije, Stevana Branovačkog 3, u 10 časova.
 
Zainteresovani mogu da se prijave dan ranije i obaveza je da uplate 20 odsto početne cene, što je skoro 160 miliona dinara.
 
Takođe, do licitacije svi koji žele informacije o lokaciji mogu da dobiju svaki radni dan u UGZI-ju.
 
Napomenimo da je oglas za prodaju ove parcele za koju su građani želeli da bude park na Telepu raspisan u nedelji kada se na javnom uvidu našao urbanistički projekat zidanja solitera na parceli pored.
 
Kako je 021.rs već preneo, u projektu se navodi da će na mestu gde su građani želeli park nići stambeni kompleks sa lamelama do 12 spratova, zapravo visine 13 etaža od 44,6 metara, u kojima će biti 364 stana i pet poslovnih prostora, kao i garaža od dva podzemna nivoa sa 405 parking mesta.
 
Podsetimo da su građani 2018. godine uspeli da nateraju Grad da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da želja građana bude ispunjena i park uređen, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan u kom je uprkos prigovorima ucrtano zidanje stambenih zgrada.
  • Toma

    22.09.2023 18:06
    @Zamenik zamenika
    Kada budu platili Manuelu koliko traži tada će biti završeno! Ovo je Kapitalizam gde se sve placa i to debelo!!! I ove parcele koje Grad prodaje u bescenje svojim Investitorima nije problem od sada već od Nacionalizacije 1945! Svaka zemlja ima svog vlasnika u ovom slučaju Država je sve to otela od Vlasnika i Decenijama gradila koristila i ubirala zaradu od toga i ubire! Mi smo iz Komunizma skočili u Kapitalizam i sada se davimo i kako se ko snadje u haosu! Prvo se Vlasnici svih parcela obeštećuju ili naslednici za dogovorenu cenu koju Grad(Gradjani) plaćaju kada se sve pravno očisti Grad može proglasiti prodaju i dobit deli sa Gradjanima dali će sami graditi prodavati deliti novac ili ulagati u druge investicije to je izmedju svih poreskih obveznika i Grada! Ali od toga nema ništa jer nismo u EU i NATO gde je privatna svojina Svetinja pa Porez! I zato imate Drastične Socijalne razlike od Milionera do Sirotinje! Ovo je započeo Milosevic Demokrate nastavile dok su SNS sve ovo usavršili u mašineriju za Milijarde!!! Jel vam sada malo jasnije zašto AV nejce u EU i rasteže sto vise može jer tada mnogi će tražiti poteklo Itd! Na Zaoadu nerade sa firmom ili čovjekom koji se obogatio od 99-ih na ovamo jer za ovakva bogatstva moraju proci decenije i mnoge generacije Itd! Ma nema ništa od toga i @Miki odlicno napisa neka Telepcani kupe i uživaju!
  • Bojan

    22.09.2023 17:33
    @Мики

    Ta parcela već jeste vlasništvo Telepčana. Nažalost u to će se na teži način uveriti neki drugi nesrećnici a ne ti, pošto smeš da njištiš samo preko interneta.
  • Zamenik zamenika

    22.09.2023 16:43
    Kada će grad i gradska uprava za saobraćaj otkupiti od vlasnika Manuala radionicu kod kružnog toka i rešiti pitanje uskog grla i saobraćajnih zastoja na Bulevaru Patrijarha Pavla?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti