FOTO, VIDEO: Gašić i drugi čelnici na otvaranju policijske stanice u Novom Sadu, zabranjena pitanja

Policijska stanica u Radničkoj ulici otvorena je u prisustvu ministra policije Bratislava Gašića, kao i vrha APV i Grada Novog Sada. Na otvaranju medijima nije dozvoljeno postavljanje pitanja.
FOTO, VIDEO: Gašić i drugi čelnici na otvaranju policijske stanice u Novom Sadu, zabranjena pitanja
Foto: 021.rs
Nova zgrada policijske stanice "Stari grad" je otvorena gotovo dve godine nakon što je prethodni montažni objekat srušen, a tadašnji ministar Aleksandar Vulin i tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju.
 
Gradnja je trajala duže od godinu i po dana, uz probijanje rokova od oko pet meseci, a iz budžeta Grada i Republike je dato gotovo 162 miliona dinara.
 
Nova stanica je moderna jednospratnica koja će imati u prizemlju portirnicu, šalter salu za izdavanje dokumenata, prateće kancelarije i šest ćelija, dok su na spratu velika sala za sastanke i druge prostorije za boravak policajaca.
 
Zgradu su obišli ministar Bratislav Gašić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Milan Đurić - međutim, oni nisu govorili za medije jer je bilo zabranjeno postavljanje pitanja.
 
Novosađani tako ništa nisu mogli da saznaju o stanju bezbednosti u gradu, šta se radi sa obezbeđenjem oko škola ili o aktuelnom pitanju o grupi hodočasnika iz Novog Sada koji su dugo bili zaglavljeni u manastiru selu Banjska na Kosovu. Oni su u međuvremenu, kako je saznao 021.rs, krenuli put Novog Sada.
 
 
Kako pitanja nije bilo, zvaničnici su održali kratke protokolarne govore gde su hvalili ulaganje u novu zgradu i najavili nove investicije, kao što je rekonstrukcija zgrade policije u Kraljevića Marka i stanice u Kaću.
 
"Nova stanica će bitno doprineti efikasnosti i kvalitetu rada policijskih službenika. Ova policijska ispostava pokriva urbane delove grada, vitalne objekte, a ono što je posebno važno, na njenoj teritoriji održava se najveći broj manifestacija i kulturnih događaja", izjavio je ministar Gašić.
 
Gradonačelnik Đurić je istakao važnost postojanja ove stanice za Novi Sad.
 
"Vratili smo stanicu na ovo mesto. Dobili smo moderniji i bezbedniji objekat. Građani će biti i bezbedniji jer postoji ova stanica, kao i što je ministar rekao, centralna stanica koja pokriva sva najvažnija dešavanja u Novom Sadu", naveo je gradonačelnik.
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je pohvalio ulaganja u opremanje i uređenje objekata MUP-a koji se sprovode u poslednje vreme i najavio da će AP Vojvodina nastaviti da podržava sve takve projekte.
  • Oki

    26.09.2023 20:15
    A veterani
    Kada ministar misli da penzioniše policajce koji su pregrmeli sve od devedesetih,preko Kosova,KZB a koji još rade iako je većina bolesna i ne uklapa se u njihov sistem gde novi šefovi sa kojekakvim diplomama ponižavaju iste ljude koji su prošli ratove zdravlje ostavili za Srbiju......a vojska svoje penzionisala
  • Fuj49

    26.09.2023 06:45
    Prpa
    NovoKradikali izmisliše nema svečana otvaranja.
  • Ispravka Ispravke

    26.09.2023 02:03
    ćovek je lepo napisao
    "...to radi lokalna administracija osim u policijskim državama"
    Ali kanda džabe kad netko ni ne čita ali komntariše. :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.