FOTO: Izdvaja se više od 166 miliona za obnovu mesne zajednice u Futogu - potpuno novi objekat

Novi Sad će preko Uprave za imovinu uložiti više od 166 miliona dinara za rekonstrukciju prostorija Mesne zajednice Futog.
FOTO: Izdvaja se više od 166 miliona za obnovu mesne zajednice u Futogu - potpuno novi objekat
Foto: 021.rs (Google Street View)
Planira se da se radovi izvedu na prizemnom objektu u Ulici cara Lazara 50, koji će nakon završetka rekonstrukcije biti objekat sa potkrovljem.
 
Kako se vidi iz tenderske dokumentacije Uprave za imovinu, na ovom mestu se trenutno nalazi prizemni objekat sa dvorišnim delom koji se sastoji iz tri zasebne celine.

Trenutno se u oviru objekta nalazi sportska sala, svlačionica sa sanitarnim čvorom, čajna kuhinja, tehničke i pomoćne prostorije.

Ukupno sadašnji prostor ima oko 500 kvadratnih metara.

Projektom je predviđena promena namene, tako da bi ulični deo imao administrativnu funkciju, dok bi dvorišni objekti činili jednu celinu, namenjenu za sportske aktivnosti i slično.
 
Zbog radova kojim se previđa totalna obnova, odnosno rušenje većine postojećih zidova i zidanje novih, uklanjanje podova i gradnja novog prizemlja i drugi radovi, prostor u Ulici cara Lazara 50 će imati potpuno novi izgled. 
 
 
"Ulični deo objekta je predviđen za javnu namenu Mesne zajednice Futog i ulaz će biti iz dvorišta sa istočne strane objekta. Prizemlje čine dve kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, čajna kuhinja, pomoćne i tehničke prostorije. Projektovano je stepenište koje bi povezivalo prizemlje sa potkrovljem u kojem će biti sala za sastanke sa pripadajućim sanitarnim čvorom. Dvorišni deo objekta je predviđen kao sala sa pripadajućim svlačionicama i sanitarnim čvorom u kojoj će se održavati različite manifestacije i sportske aktivnosti u okviru mesne zajednice. Ulaz u dvorišni deo objekta je predviđen sa južne strane, kao i dva izlaza za evakuaciju sa istočne strane objekta", navodi se u opisu novog objekta.
Zgrada će sa potkrovljem imati neto površinu od 605 kvadratnih metara, a više od 280 kvadrata biće namenjeno sali za sport i druge aktivnosti.
 
Rok za izvođenje radova je maksimalno 365 dana.
 
Procenjena vrednost radova je više od 166 miliona dinara.
  • Ђура

    04.10.2023 18:46
    Асфалт...
    Боље је да су асфалтирани Раковачку улицу и решили проблем атмосферских вода у улици...Пролетос су званично објавили да је Раковачка асфалтирана,што није истина...
  • Futožan

    04.10.2023 13:41
    Smutljivci
    sve vam smeta.Smeta vam što se ne gradi i ne radi, onda vam smeta što se gradi, pa znate li vi šta hoćete.Za sve krivite aktuelnu vlast. Pa što oni prethodni nisu to uradili, što nisu gradili, podizali i stavljali u funkciju pa onda ovi sada ne bi mogli da "Peru pare"kako misle lopovi i prevaranti.Svako polazi od sebe i svaki koji kaže da ovi peru pare znači da bi i sami to radili. Ama neka grade, neka obnavljaju, ostaće to svakako Futogu i futožanima.
  • šabac

    04.10.2023 09:04
    mira markovic u akciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.