FOTO, VIDEO: Za kanalizaciju i centralni prečistač u Novom Sadu obezbeđeno 175 miliona evra

Počela je druga faza radova na kanalizacionoj mreži u Novom Sadu, u Ulici Dragiše Brašovana, na Limanu, u okviru projekta "Čista Srbija".
FOTO, VIDEO: Za kanalizaciju i centralni prečistač u Novom Sadu obezbeđeno 175 miliona evra
Foto: 021.rs
Istovremeno je najavljeno i da se uveliko radi na projektu Centralnog prečistača otpadnih voda koji će se graditi u Petrovaradinu kod Rokovog potoka, nedaleko od nekadašnjeg pogona "Pobede", koji će biti deo treće faze i vredeti 120 miliona evra.
Na Limanu su bili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, gradonačelnik Milan Đurić, predstavnici kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja izvodi radove, podizvođači "Ennergotehnika - Južna Bačka", "Bulevar company", kao i predstavnici JKP "Vodovod i kanalizacija" i drugih gradskih ustanova i preduzeća.
Dve dosadašnje faze podrazumevaju rad na kanalizacionoj mreži u dužini od 97,7 kilometara, te prečistač otpadnih voda na Čeneju u vrednosti 55 miliona evra.
 
Ministar Vesić kaže da je ponosan na to što je do sada urađeno u Novom Sadu.
 
"Radićemo i veliko postrojenje za preradu otpadnih voda, odnosno centralno postrojenje kod Rokovog potoka u Petrovaradinu za koje je Grad Novi Sad već obezbedio zemlju, a vrednost tog projekta će biti oko 120 miliona evra. To je najveće postrojenje koje će se graditi u okviru projekta 'Čista Srbija'. Kad se saberu ulaganja koje će Novi Sad imati tokom ovog projekta, ona će iznositi oko 175 miliona evra, što znači da će veliki procenat otići upravo na Novi Sad", rekao je Vesić.
 
 
On se zahvalio Novom Sadu na doprinosu, navodeći da je jedan od razloga zašto se baš ovde radi najviše projekata u okviru "Čiste Srbije" taj što je vojvođanska prestonica najbrže pripremila svu potrebnu dokumentaciju i bila najspremnija za početak realizacije. 
 
 
Gradonačelnik Milan Đurić je ukazao na to da je gotovo 80 odsto radova iz prve faze završeno, odnosno da je urađeno 66 kilometara kanalizacione mreže. 
Kako je dodao, realizacija svih ovih radova je veoma važna za Novi Sad. 
 
"Projektovanje glavnog centralnog prečistača u Petrovaradinu je od izuzetne važnosti. Nadam se da će se sa radovima krenuti tokom ili krajem naredne godine", poručio je Đurić.
 
Ministar Vesić je rekao da početak radova na prečistaču zavisi samo od brzine izrade projekta, jer je novac već obezbeđen.
  • Karagača

    06.10.2023 22:19
    Delovi Petrovaradina nemaju ni vodu, ni asfalt, a o kanalizaciji da ne pričamo. A da, to nije deo Novog Sada. Prvo Limani da se obnove, ko da taman na sremskoj strani žive ljudi.
  • Podbara

    06.10.2023 07:54
    Hoćemo li mi na okretnici šestice i poslednji dio Kosovske dočekati kanalizaciju propisnu za sve zgradurine koje ste izvolili dozvoliti izgradnju ili ćemo da ispumpavamo vodu iz garaža sa svakom kišom dužom od pola sata?
  • Ja

    05.10.2023 23:04
    Dokle
    Da ali će nešto uraditi sa kanalizacionim smradom na keju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti