Bivši načelnik novosadske policije komunicirao sa Vučevićem pre hapšenja: Pogledajte prepisku

Nekadašnji načelnik novosadske policije Slobodan Malešić komunicirao je pre hapšenja sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prenosi Insajder.
Bivši načelnik novosadske policije komunicirao sa Vučevićem pre hapšenja: Pogledajte prepisku
Foto: 021.rs
Malešić, optužen da je organizator kriminalne grupe, uoči hapšenja, aprila prošle godine, pokušao je da izbegne hapšenje i pritvor, prenosi Insajder.
 
Kako navodi ovaj portal, to može da se zaključi na osnovu navoda optužnice Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u koju su imali uvid.
Malešić je u to vreme bio načelnik novosadske policije, pa se neposredno pre hapšenja dopisivao sa tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada, funkcionerima vladajuće SNS, ali i biznismenom Zvonkom Veselinovićem.
 
Prema navodima optužnice tražio je od njih da mu pomognu da se slučaj protiv njega, ako ga bude, vodi u redovnom postupku.
 
Ipak je uhapšen. Pritvor mu je ukinut nakon tri meseca, tokom istrage - i sada na suđenja pred specijalnim sudom dolazi sa slobode.

Malešić je optužen da je organizovao kriminalnu grupu u kojoj su još dvojica tadašnjih rukovodilaca u policiji. Prema optužnici, oni su trgovinom uticajem i zloupotrebama svojih visokih policijskih položaja, uticali na to da se policija ne bavi nezakonitim radnjama biznismena iz Prijepolja Dženana Kujovića i njegovih firmi. Za to je, prema navodima optužnice, Malešić stekao imovinsku koristi.

Posle hapšenja Dženana Kujovića 4. aprila prošle godine, Malešić je, sudeći prema optužnici u koju je Insajder imao uvid, bio svestan da će i on biti uhapšen. Da je to pokušao da spreči može da se zaključi iz poruka koje je slao političarima i biznismenima. Policijski general najpre piše Andreju Vučiću ali, u optužnici, ne piše da dobija odgovor. Istu poruku poslao je i tadašnjem gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću koji mu je, kako se navodi u optužnici, odgovorio.

Komunikacija okrivljenog Slobodana Malešića sa Milošem Vučevićem
 
04. april 2022. godine u 04.54. sati  
 
Malešić:  Izvini, znam da si u haosu... Sada su uhapsili onog drugara u Prijepolju što su proveravali osam meseci i ništa. Verovatno će sada da krenu i na mene. Mislim da nisam uradio nikakvo kd.. Ako jesam, treba da odgovaram. Neka mi podnesu krivičnu prijavu u redovnom postupku, da ne prave scene i blate porodicu. Izvini i hvala unapred.
 
Malešić: Poslao sam i A istu poruku. Izvini i hvala unapred.
 
Vučević: Nemoj se izvinjavati. Vlasnika one firme?
 
Malešić: Da. Krenuo u CG.
 
Vučević: Bagra. Na granici?
 
Malešić: Da, neka podnesu prijavu i dokazuju ako smo krivi. Ovo namerno rade da unište. Zamoli A da zove V.
 
Vučević: Rekao sam. Čekam odgovor.
 
Malešić: Hvala ti. Zvali su me u 19.45 da dođem.
 
Insajder prenosi da poruke u kojima traži pomoć, načelnik novosadske policije šalje i biznismenu sa Kosova i Metohije Zvonku Veselinoviću, a opširnije o tome čitajte na OVOM LINKU.
 
Podsetimo da je NIN takođe pisao da se u istrazi o Malešiću spominju Vučević, Veselinović, ali i tadašnji ministar Nebojša Stefanović.
 
Sa više detalja opisuju se susreti i razgovori sa "sumnjivim biznismenom Zvonkom Veselinovićem". Navodi se da je Malešić imao "neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sa­du 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića".
 
Navodi se da su kontaktirali povodom toga da se neime­novanoj osobi bezbednosno interesantnoj omogući ulaz u Srbiju, zatim zbog "hidroelektrane koju Vese­linović gradi na području opštine Priboj, povodom čega je Malešić uticao na rukovodstvo Opštine Priboj".
 
Kontaktirali su, kako se navodi, i "zbog sa­obraćajne nezgode u kojoj je učestvovao Veselinović u Beogradu 8. aprila 2021, pri čemu je Malešić dao smernice da se Veselino­vićev vozač ne izjašnjava kao pripadnik Žandarmerije policijskim službenici­ma koji su vršili uviđaj".
 
Opširnije o tome čitajte OVDE.

Komentari 53

  • Sosa

    20.10.2023 20:31
    Lep je!
  • Wwg

    20.10.2023 20:27
    Neverovatno sta se radi !
  • jovica s brcima

    20.10.2023 17:26
    Kriminal i politika, e u tome ti je nevolja
    Ove što sam izdržav'o, sad im postalo malo
    A mnogo ih je plašilo, što o njima sve sam znao
    Pokrenula se istraga o mome poslovanju
    Tražili me, al' me nisu našli na imanju
    Ja ih nisam čeko, al' nisam otiš'o daleko
    Već dole na primorje, gde ruka ruku miluje......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti