Karadžić, Kokotović i Guzijan u užem izboru za generalnog direktora RTV-a

Goran Karadžić, Sonja Kokotović i Dragan Guzijan našli su se u užem izboru za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine.
Karadžić, Kokotović i Guzijan u užem izboru za generalnog direktora RTV-a
Foto: 021.rs

Kako piše Cenzolovka, nakon dva neuspela pokušaja u poslednja četiri meseca, Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine sutra će ponovo glasati o generalnom direktoru pokrajinskog javnog servisa.

Komisija je u sredu utvrdila formalno-pravne uslove iz konkursa, raspisanog 14. septembra, ispunjava troje od petoro prijavljenih: Goran Karadžić, aktuelni vršilac dužnosti generalnog direktora, Sonja Kokotović, bivša direktorka programa RTV i Dragan Guzijan, autor i reditelj.

Svako od njih troje sutra će pred članovima UO ukratko (u nekih 25 minuta) obrazložiti svoju viziju rada i upravljanja sistemom sa 1400 radnika (stalno zaposlenih i angažovanih po ugovoru).
 
Na konkurs se i ovaj put prijavio reditelj Slobodan Mojak, ponovo bez uspeha, kao i Milan Todorov, generalni direktor RTV Novi Sad s kraja 90-ih godina prošlog veka.
 
Karadžić je trenutno v. d. direktora RTV-a. On je dugogodišnji novinar, izdavač, a bio je i predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (potonjeg Saveta REM-a).
Dragan Guzijan, koji je u karijeri obavljao više značajnih funkcija u samom RTV ali i u brojnim drugim medijima, navodi da je „bilo logično“ da se prijavi na konkurs pošto su, kako nam je potvrdio, njegove žalbe na odluke Upravnog odbora, odnosno „trijažne komisije“ na prethodnim konkursima i dalje u proceduri.
 
Sonja Kokotović se, kao i Todorov i Karadžić, prvi put prijavljuje na konkurs. Dugogodišnja novinarka i urednica na RTV, između 2017. i 2021. obavlja je dužnost direktorke programa te kuće. Na to mesto izabrana je nakon što je njen prethodnik Slobodan Arežina smenjen, maja 2016. godine. Od kada joj je istekao mandat, pre skoro dve i po godine, RTV nema direktora programa.

Teme

RTV
  • Rudonja

    20.10.2023 17:24
    Eto ti
    Bas nista!
  • Lilika

    20.10.2023 15:10
    Rtv
    Sonju za direktora. Ona je najbolji izbor
  • Deks

    19.10.2023 17:23
    Znači Karadžić i dva "foliranta"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti