Novi pokušaj prodaje zelene površine na Telepu, cena nepromenjena - 174,7 miliona

Grad Novi Sad je ponovo raspisao oglas za prodaju građevinskog zemljišta na Telepu, namenjenog za izgradnju zgrade od 11 etaža, na mestu zelene površine.
Novi pokušaj prodaje zelene površine na Telepu, cena nepromenjena - 174,7 miliona
Foto: 021.rs

Ovo je prostor na Bulevaru patrijarha Pavla, neposredno na uglu sa Ulicom Jovana Popovića, i trenutno je to neuređena zelena površina uz manji park koji stanovnicima ovog dela grada služi kao dečije igralište i šetalište za pse.

Parcela od 881 kvadratnog metra se prodaje po drugi put, jer letos na javnoj licitaciji nije bilo zainteresovanih.
 
Kao i prošli put, i sada se građevinsko zemljište prodaje po početnoj ceni od 174,7 miliona dinara.

Zanimljivo je da Uprava za građevinsko zemljište i investicije nije umanjila početnu cenu, iako je to uglavnom praksa kada ne uspe prva licitacija.
U oglasu se navodi da ova parcela ima vodovodnu, kanalizacionu, elektro mrežu i asfaltirani kolovoz.

Iako se na ovom delu Telepa gradi već decenijama, u katastru je ovo zemljište i dalje upisano kao njiva prve klase, tako da će potencijalni kupac morati da promeni klasu zemljišta.
 
Investitor će na ovom mestu moći da sagradi objekat koji će imati podrum, prizemlje, galeriju, osam spratova i povučeni sprat, a jedan deo će imati podrum, prizemlje, galeriju i jedan sprat. 
Ipak, pre početka gradnje moraće da se obavi spajanje sa parcelom pored, koja ima 570 kvadratnih metara i koja je u privatnom vlasništvu jednog fizičkog lica.
 
 
Licitacija će se organizovati u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, u Stevana Branovačkog 3, 16. novembra, u 10. časova. 
  • Školarcima

    07.11.2023 22:54
    Treba
    Škola ili obrazovanje ova vlast ne zarezuje? Otupeli biće.
  • Ex Yu

    01.11.2023 13:32
    Okupirana Srbija
    Evo, pošto su napali sve zemlje u regionu , sada i vas pokušavaju da uništavaju . Mi smo se izborili sa tim nacistima , sada je na vas red ....
  • Ena

    24.10.2023 14:19
    Svim "graditeljima"
    Otkačite se više i sklonite šape sa Telepa! Ostavite nam makar nešto trave i zelenila, uništitelji prirode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti