Ugovor se menja peti put: Nastavlja se probijanje rokova za projekat novosadske Botaničke bašte

Tehnička dokumentacija buduće Botaničke bašte u podgrađu Tvrđave nije završena ni više od godinu dana od probijanja originalnog roka i pitanje je da li će biti pripremljena do kraja godine.
Ugovor se menja peti put: Nastavlja se probijanje rokova za projekat novosadske Botaničke bašte
Foto: Pixabay
Posao izrade projektno-tehničke dokumentacije Gradska uprava za zaštitu životne sredine dodelila je 30. novembra 2021. godine firmi "Set" iz Šapca, koja sada peti put traži izmenu ugovora. Kako tvrde u objašnjenjima, bilo je nekoliko administrativnih opstrukcija, ali je suština u nemogućnosti da projekat prođe tehničke provere.
Poslednji utvrđen rok za završetak projektovanja je 30. oktobar i, kao i što je učinjeno prethodnog puta, samo nekoliko dana pred istek roka ponovo dolazi do pomeranja i to za 45 dana.
"Dobavljač se obratio zahtevom za produženje roka navodeći da mu je potrebno dodatno vreme neophodno za ispravke projekata prema primedbama tehničke kontrole i ishodovanje pozitivnog mišljenja tehničke kontrole, podnošenje zahteva za ishodovanje građevinske dozvole i izradu projekta za izvođenje. Produžen je rok za izradu tehničke dokumentacije za 45 dana, tako da je novi rok izrade 14. decembar 2023. godine", navodi se u obrazloženju.
 
Prvobitno je sa firmom "Set" dogovoren rok od 260 dana, ali je on sa svim izmenama trenutno 749 dana.
 
Posao ovog puta nije poskupeo, te ostaje na oko 30 miliona dinara.
 
Kako je 021.rs već pisao, ukupna površina buduće botaničke bašte je oko 4,2 hektara, a obuhvatiće tri celine: centar za posetioce, izložbeni deo i naučni deo bašte. 
 
Područje na kome se planira je severoistočni obod zone objekta odbrane Hornverka, između linije severnog oboda bedema Petrovaradinske tvrđave i planirane pešačko-biciklističke staze.
 
Trenutno na parcelama na kojima je planirana Botanička bašta postoje nelegalno sagrađeni stambeni objekti koji su predviđeni za rušenje u drugoj fazi izgradnje.
Pomenuto idejno rešenje, odnosno projekat, već je bio na uvidu javnosti i 021.rs je pisao o njemu na OVOM LINKU.
 
Tehnička dokumentacija neophodna je kako bi sami radovi, bez obzira na idejno rešenje, zapravo i otpočeli.
  • Znam

    26.10.2023 12:56
    Ih ja
    Botaničari najviše vole da kradu pelcere i semenke.
  • Nana

    26.10.2023 11:20
    Društvo diletanata
    Po tom principu svi rade, dobiju posao tako što imaju sve moguće reference, sertifikate, diplome, mastere. Kada krene davse radi niko ništa ne zna pa se traži neko sa strane. Pa dok se taj neko nađe i uhoda, obično se traži danas za sutra kada već dogori, a nema vremena da se uhoda, sav posao se zradi traljavo da ne može traljavije. Obično je i tehnička kontrola sličnog nivoa ali su se ovi izgleda zaintačili.
  • Jjj

    26.10.2023 10:29
    I botaničari kradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti