Zakazana sednica Skupštine Vojvodine: Usvaja se izborni rebalans, imenuju članovi PIK

Izborni rebalans pokrajinskog budžeta biće usvojen na sednici Skupštine Vojvodine koja je upravo zakazana za 6. novembar, kad će biti imenovani i članovi Pokrajinske izborne komisije.
Zakazana sednica Skupštine Vojvodine: Usvaja se izborni rebalans, imenuju članovi PIK
Foto: 021.rs

Vanredni pokrajinski izbori ovim su potvrđeni. Pokrajinska vlada je na sednici održanoj u sredu, 25. oktobra, utvrdila predlog odluke o rebalansu, o kojem je 021.rs detaljno pisao OVDE.

Sa ove sednice Pokrajinske vlade nije, kao što je uobičajena praksa, poslato saopštenje medijima.
Rebalansom se za potrebe izborne kampanje i troškova sprovođenja vanrednih pokrajinskih izbora opredeljuje 384,5 miliona dinara. To je učinjeno odlaganjem otplate javnog duga, racionalizacijom budžetskih rezervi i "stezanjem kaiša" u pojedinim sekretarijatima, koji su se odrekli finansiranja određenih aktivnosti.
 
Na dnevnom redu predstojeće sednice su razrešenja i imenovanja članova Pokrajinske izborne komisije. Mahom ostaju stara imena, ali se imenuju i neka novu za stalni sastav od 15 članova. Predsednik PIK ostaje Rajko Marinković, a zamenica Aleksandra Kešelj, dok su članovi: Zoran Kostić, Marko Saranovac, Mane Škorić, Milan Plećaš, Danka Vasiljević, Goran Milivojev, Aleksandar Bojkov, Gradimir Banković, Marko Pekić, Edvina Erdedi, Igor Bašnec, Nemanja Tomašević, Jelena Zlojutro i Miloš Popović.
 
Na dnevnom redu je i imenovanje nadzornog odbora za izbornu kampanju. Imenuju se: prof. dr Goran Vasin sa Filozofskog fakulteta, profesorka marksizma Snežana Mihajlović, profesorka mađarskog jezika i književnosti Žužana Macko, ekonomista Ostoja Simetić, pravnici Miljan Isakov i Ljubomir Apro.
 
Tu su i vanredni profesor na Filozofskog fakultetu dr Boris Stojkovski, vanredni profesor sa PMF-a dr Rastislav Stojsavljević, ekonomista Nemanja Kresojević i istraživač-saradnik sa Filozofskog fakulteta Aleksandar M. Gajić.
Ko je koga predložio?
 
Poslanici SNS predložili su Gorana Vasina, dok je SPS predložio Snežanu Mihajlović. Savez vojvođanskih Mađara predložio je Žužanu Macko, NADA-Novi DSS i POKS Ostoju Simetića, a Vojvođanski front-LSV-Vojvođanska partija Miljana Isakova. Ostali članovi su predlog Pokrajinske vlade.
 
Mandat nadzornom odboru traje tokom kampanje, od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora za poslanike i sve dok ukupan izveštaj o rezultatima izbora ne bude konačan. Na članovima je da nadziru postupke stranaka, kandidata za poslanike, ali i RTV-a.
 
Prema poslednjim informacijama, vanredni izbori na parlamentarnom, pokrajinskom i lokalnom nivou u pojedinim opštinama održaće se 17. decembra. 
  • Bravo

    27.10.2023 16:42
    Žužana je pravi izbor, vredna, pametna, otvorena za saradnju, odlično govori mađarski.
  • Pićuka

    27.10.2023 16:30
    Na osnovu čega oni sve to rade, kada izbori nisu raspisani? "Reko im jedan čoek".
  • Johny

    27.10.2023 14:29
    100%
    Što se ti gospođe Kešelj, zaista samo reči hvale.Poslovna,vredna poštena.
    Bravo za odabir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.