Iz budžeta Pokrajine 30 miliona za kanalizaciju u delu Kikinde, novac i za sanaciju škole u Kaću

Ukupno 30 miliona dinara usmeriće se iz pokrajinskog budžeta za izgradnju sekundarne atmosferske kanalizacije u delovima Kikinde, odluka je Pokrajinske vlade.
Iz budžeta Pokrajine 30 miliona za kanalizaciju u delu Kikinde, novac i za sanaciju škole u Kaću
Foto: 021.rs
Razlog je činjenica da je kanalizaciona infrastruktura u delu Kikinde dotrajala, poručuje se sa sednice. 
"Prilikom atmosferskih padavina nakuplja se voda i dolazi do izlivanja, što remeti kvalitet života građana i ugrožava bezbednost saobrađaja. Izgradnjom mreže atmosferske kanalizacije biće rešen višegodišnji problem u tom delu grada", navodi se u saopštenju.
Takođe, Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Kaću usmeri 23,9 miliona dinara za sanaciju izdvojenog objekata te škole, koji se nalazi u Ulici Vojina Paleksića 3. 
 
U tom objektu nastavu pohađaju učenici prvog i drugog razreda sa produženim boravkom, a zbog njegovog stanja ugrožena im je bezbednost, zbog čega će do završetka sanacije nastavu pohađati u centralnom objektu škole.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade su pred početak ove sednice minutom ćutanja odali poštu predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru, koji je preminuo u ponedeljak u 68. godini posle kraće bolesti.
  • Trafostanica

    01.11.2023 19:31
    Može struja za selo Čurug?
    Može li Pokrajina da pomogne i opštini Žabalj da se napravi trafo stanica u Čurugu da bi u ovom veku i vlasnici kuća (prva, druga, treća rampa) u Čurugu dobili struju?
  • SRB-IN

    01.11.2023 16:48
    Pokrajine vise nema-nažalost
    Sa ponosom bih svugde isticao da sam Vojvođanin ali nema toga više. Bilo nekad.Ovi iz BG-a sve više za Vojvodinu koriste izraz Panonski deo Srbije. Pogledajte ulaz u nekadašnju Elektro Vojvodinu...
  • Lala

    01.11.2023 13:06
    Hemijska škola
    Hemijska škola u N. Sadu na Salajki je dočekala i 21 vek bez fiskulturne sale. Mislite o tome " pametne glave"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti