Uskoro sanacija spomenika Jovana Jovanovića Zmaja i uređenje centralnog trga u Sremskoj Kamenici

Zavod za zaštitu spomenika kulture planira sanaciju spomenika Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici i uređenje centralnog trga, za šta je raspisana i javna nabavka.
Uskoro sanacija spomenika Jovana Jovanovića Zmaja i uređenje centralnog trga u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Kompletni radovi bi, prema podacima iz gradskog budžeta za tekuću godinu, trebalo da koštaju više od devet miliona dinara.

Ovaj novac je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu prebacio Gradskoj upravi za kulturu, odnosno Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
Radovi obuhvataju čišćenje terena oko spomenika od rastinja, kamena kaldrme i gazišta.

Takođe, predviđeno je da skulptura Jovana Jovanovića Zmaja bude demontirana i prevezena u radionicu, u kojoj će potom biti kompletno restaurirana i očišćena, ali i izrada potpuno novog postamenta.
Radiće se potpuno nov postament za skulpturu, a predviđeno je i parterno uređenje travnjaka, sadnja biljaka i orezivanje postojećih. 
 
U konkursnoj dokumentaciji nije navedeno koji je rok za izvođenje radova, a ponuđači se na tender mogu javiti do 14. novembra.
  • Zorans

    05.11.2023 12:21
    Trg Zmaj Jove
    Samo i isključivo vratiti kružni tok.
    Staviti trotoare na ulicu Vojvode Putnika!!!
  • Nikola NS

    05.11.2023 11:03
    Kozmetika
    Teško ruglo grada!
    Rekonstrukcijom uvesti bujične bankine preelike i za SUV vozila.
    Policija je 100m niže ali fakat jedan saobraćajac u špicu bi mnogo rešio. Naravno samo kružni tok ovde rešava stvari i podzemni prolazi.
    NS ako ima da donira pare znači da je bogat pa ovo nije skupo.
  • Sabahudin

    04.11.2023 20:29
    Omerović
    U centru Kamenice saobraćajni problemi mogu biti rešeni u roku od 7 dana. Dovoljna su dva policajca i svakome ko pogrešno parkira kazna. Ovako sve što se radi gubi smisao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti