Deci u Rumenci prošle nedelje ukinut pedijatar u Domu zdravlja: Od srede se ipak vraća

Meštani Rumenke su prošle nedelje neprijatno iznenađeni jer su saznali da je Dom zdravlja u ovom mestu ostao bez pedijatra. Međutim, on će se ipak od srede, 15. novembra, vratiti u ovu ambulantu.
Deci u Rumenci prošle nedelje ukinut pedijatar u Domu zdravlja: Od srede se ipak vraća
Foto: 021.rs
Kako je rekla jedna meštanka za 021.rs, ona je u petak, 10. novembra, pokušala da odvede svoje dete kod lekara, ali joj je rečeno da on više ne radi.
 
Dodala je da su joj nadležni odgovorili da "nema dovoljno dece koja koriste usluge pedijatra, pa je ta pozicija ukinuta".
"Rumenka ima osnovnu školu i vrtić, a mi smo primorani da decu vodimo privatno kod lekara. Ja imam troje dece i nemam mogućnost da jedan pregled platim između 2.000 i 4.000 dinara", rekla je ona za 021.rs.
 
Iz Doma zdravlja su na pitanja 021.rs danas odgovorili da je trenutna situacija da se pacijenti koji traže usluge pedijatra upućuju u najbliže naseljeno mesto, odnosno Kisač ili u rumenačku ambulantu u gradu.
"S obzirom na to da, trenutno, nemamo dovoljan broj pedijatara, raspoređujemo ih tako da se podmire potrebe pacijenata, a sve u odnosu na broj kartona koje ta ambulanta ima. Iako ambulanta u Rumenci nema najveći broj kartona, do sada smo uspevali da u tom mestu angažujemo pedijatra puno radno vreme, a i ambulanta u Kisaču je udaljena od Rumenke sedam kilometara, što je manja udaljenost nego između nekih ambulanti u gradu", istakli su iz Doma zdravlja.
 
Dodali su da će, raspodelom postojećeg kadra, pedijatra iz drugih ambulantu uputiti u Rumenku i tako "umanjiti pritisak na ambulantu u Kisaču".
 
"Pripremajući se za situaciju da nema dovoljno pedijatara, poslali smo četiri lekara na specijalizaciju i prvi se na redovan rad vraća u februaru 2024. godine. Tada će biti još više mogućnosti da se pedijatri angažuju u prigradskim naseljima", naveli su iz Doma zdravlja.
 
Međutim, tokom dana je stiglo novo obaveštenje da će od srede, 15. novembra pedijatar u Rumenci raditi svake nedelje - sredom i petkom.
"Preraspodelom pedijatara, lekari iz naselja Šangaj i Kisač će svake nedelje biti angažovani i u Rumenci", istakli su oni.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • R49

    14.11.2023 21:24
    To je organizacija
    Pa ne mogu deca da se razboljevaju kad im padne na pamet. Reda mora da bude da bi sistem funkcionisao.
  • K

    14.11.2023 20:26
    gospodo Rumencani
    sledeci put prst na celo, a ne 2000 u dzep...
  • Izvidjac Futog

    14.11.2023 18:04
    Na
    Na zdravstvu i bezbednosti se ne sme štedeti.Svako mesto mora da ima potpun sistem zdravstvene zaštite.Treba da ima maksimalno koliko god je moguće opremljene ambulante i sto je jednako ako ne i važnije dovoljan broj zaposlenih lekara i drugog medecinskog osoblja.Zato i mislim da to treba da bude prioritet u budućnosti.Imamo manjih mesta gde nemaju svakodnevno ni lekara opšte prakse.Zato mislim da bi pre kupovine umetničkih dela i gradjenja ogromnih stadiona trebalo ove probleme rešiti.Pa onda kada se to rešiti graditi i trošiti novac na manje prioritetne stvari.Ne mislim da je to manje važno samo nije bas trenutak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti