NIN: Bivši načelnik novosadske policije tražio zaštitu od Andreja Vučića i Miloša Vučevića

Bivši načelnik novosadske policije Slobodan Malešić zaštitu je tražio od Andreja Vučića i Miloša Vučevića, piše NIN u novom broju.
NIN: Bivši načelnik novosadske policije tražio zaštitu od Andreja Vučića i Miloša Vučevića
Foto: 021.rs
Vladimir Đukanović je u ovom postupku advokat optuženog biznismena iz Prijepolja Dženana Kujovića, koji je u međuvremenu, prema nezvaničnim saznanjima NIN-a, sklopio sporazum o priznanju krivice.
 
Među dokazima je i komunikacija neimenovanog Malešićevog kuma sa Đukanovićem, neposredno pre nego što je uhapšen Slobodan Malešić koji se tereti kao predvodnik organizovane kriminalne grupe.
U optužnici protiv generala policije Slobodana Malešića, koji se tereti u Specijalnom sudu kao predvodnik organizovane kriminalne grupe, citiraju se zanimljive poruke koje je on razmenjivao sa ljudima iz vrha vlasti. Uprkos tome, ta komunikacija do sada nije bila – predmet istrage.
 
Reč je o delovima komunikacije koju je Slobodan Malešić imao sa Andrejom Vučićem, bratom predsednika Srbije i Milošem Vučevićem, tada gradonačelnikom Novog Sada, a sada potpredsednikom Vlade i predsednikom SNS-a.
Malešić je od njih tražio zaštitu, a zabeležena je komunikacija i sa kontroverznim bisnismenom Zvonkom Veselinovićem i funkcionerom MUP-a i članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara ispred policije Bekirom Dudićem… Tu je i komunikacija izvesnog kuma, čije se ime ne navodi, sa funkcionerom SNS- a i advokatom Vladimirom Đukanovićem.
 
U optužnici, koju je NIN dobio po zahtevu o dostupnosti informacija od javnog značaja, navodi se da je u pitanju „skrinšot komunikacija ’kuma’ Slobodana Malešića sa Vladimirom Đukanovićem putem aplikacije Whats app“.
 
Đukanović se dopisuje sa neimenovanim kumom policijskog generala baš 4. aprila 2022, kada su uhapšeni Malešić i Kujović. Zatim se citira komunikacija:
 
Đukanović: Kod predsednika sam.
 
N. N. kum: Čujemo se posle.
 
Đukanović: Nešto bitno?
 
N. N. kum: Treba da se vidim s tobom, nešto mi kuma mog Sloba Malešića iz neke frakcije unutra lomi pa su malopre uhapsili njegovog druga iz Prijepolja. Pričao sam sada sa Milančetom Lađevićem, pa smo se složili zajedno da ipak tebe uključimo oko svega. Kada možeš kasnije da se vidimo na negde 15 minuta da te upoznam…
 
Urednik tabloida Srpski telegraf Milan Lađević je više puta javno branio Malešića na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.
 
Iako se ne otkriva ko je kum Malešića, koji razmenjuje poruke sa Đukanovićem, ta presretnuta komunikacija citira se i u zahtevu za sprovođenje tajnog nadzora, pa se tako, na osnovu komunikacija između optuženog generala i funkcionera MUP-a Bekira Dudića navodi da je Malešićev kum kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović.
 
Više o tome čitajte u novom izdanju NIN-a.
Sredinom oktobra Insajder je objavio prepisku Malešića i Miloša Vučevića, kojeg je bivši načelnik novosadske policije kontaktirao pre hapšenja. 
 
Komunikacija okrivljenog Slobodana Malešića sa Milošem Vučevićem
 
04. april 2022. godine u 04.54. sati  
 
Malešić:  Izvini, znam da si u haosu... Sada su uhapsili onog drugara u Prijepolju što su proveravali osam meseci i ništa. Verovatno će sada da krenu i na mene. Mislim da nisam uradio nikakvo kd.. Ako jesam, treba da odgovaram. Neka mi podnesu krivičnu prijavu u redovnom postupku, da ne prave scene i blate porodicu. Izvini i hvala unapred.
 
Malešić: Poslao sam i A istu poruku. Izvini i hvala unapred.
 
Vučević: Nemoj se izvinjavati. Vlasnika one firme?
 
Malešić: Da. Krenuo u CG.
 
Vučević: Bagra. Na granici?
 
Malešić: Da, neka podnesu prijavu i dokazuju ako smo krivi. Ovo namerno rade da unište. Zamoli A da zove V.
 
Vučević: Rekao sam. Čekam odgovor.
 
Malešić: Hvala ti. Zvali su me u 19.45 da dođem.
  • Nasa

    17.11.2023 01:25
    Krivica
    Realno svi se cude kukaju kako nam je. Ali samo jedno da se napomene da je na vlasti trenutno ista ekipa iz 90tih. Niti su otisli na smetliste istorije niti su propali. Malo su se povukli i vratili se jos jaci. I sada eto vam rezultata. Samo malo mladjim generacijama da bude jasno s kim smo mi imali posla. Ovo je "light" varijanta u smislu da nema rata i sankcija zato sto se bivsa drzava raspadala u gradjanskom ratu. Ali su im sada metode podmukljije. Kuva nam se u kuci i nece ovo sa njima na dobro da izadje. Trebalo se to bolje resiti onda kada su prvi put skinuti sa vlasti i taj deo krivice treba da snosim svi mi koji nismo videli u sta ce se ovo izroditi nabili smo deci bedu na vrat sa ovim ludacima.
  • Petar

    16.11.2023 23:40
    Šta li sve u njihovim telefonima može da se nađe...
  • Da se podsetimo!

    16.11.2023 19:07
    Šarović je podsetio na jednu izjavu predsednika Zdrave Srbije gde je napomenuo da su braća Vučići svoju prvu milijardu evra proslavili u Beču.
    - Milan Stamatović 2018.
    "– Braća su proslavila u Beču prvu milijardu evra, oteli su mnoge firme, reketiraju, ucenjuju, prate i prisluškuju porodice, decu, žene neistomišljenika, otimaju banje, žele i Zlatibor…” ovo i mnogo toga imam prilike da čujem u razgovoru sa poslovnim ljudima, koji su nažalost preživeli i doživeli da im neko uzima firme, da im ne da da investiraju. Zaista ne mogu da ostanem nem na ova i mnoga druga saznanja, koja su javna tajna u Srbiji. Možda bi bilo bolje za mene da živim ružičasti život sa Pinka, ali to ipak ostavljam onima koji veruju da je Srbija Švajcarska, a da je Vučić nekakav spasitelj i mučenik bez dinara u džepu koji spava i jede jednom godišnje"
    Isto Milan Stamatović 2023.:
    "Nadam se da ćemo drugu milijardu proslaviti zajedno".
    - napisao je Šarović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti