Za sanaciju Župnog ureda Rimokatoličke crkve više od 19 miliona: Uskoro početak radova

Sanacija unutrašnjosti objekta Župnog ureda Rimokatoličke crkve Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima trebalo bi da počne uskoro, a koštaće nešto više od 19 miliona dinara.
Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture raspisao je tender za uređenje unutrašnjosti zgrade čiji su krov i ulična fasada rekonstruisani 2021. godine.
 
Objekat Župnog ureda Rimokatoličke crkve podignut je sredinom 18. veka i većim delom se koristi za stanovanje. U unutrašnjosti je stepeništem povezan sa crkvom Svetog Trojstva, čime zajedno čine jednu celinu.
Ova zgrada nalazi se u zaštićenoj zoni prostorne kulturno-istorijske celine "Gradsko jezgro Sremskih Karlovaca", utvrđene za kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.
 
Kako piše u projektnoj dokumentaciji, sam jednospratni objekat ima površinu od oko 450 kvadratnih metara. Podrum objekta nije uključen u sanaciju. 
Dodaje se da je objekat u lošem stanju, vidno je prisustvo vlage, u većoj meri su unutrašnji zidovi popucali, malter je na nekim delovima delimično ili potpuno opao, a primetno je i sleganje objekta.
 
U prizemlju objekta se nalaze tri sobe, kuhinja, ostava, kupatilo i toalet, dok su na spratu četiri sobe, dve ostave, kupatilo i balkon. 
 
Kompletna unutrašnjost objekta biće rekonstruisana, u nekim delovima će biti i probijen zid kako bi sve prostorije izlazile na zajednički hodnik, a radiće se i unutrašnja hidrotehnička i elektroenergetska instalacija.
 
Rok za podnošenje ponuda je 4. decembar, nakon čega će se znati koji će izvođač radova biti angažovan. Projektom je predviđen rok od 90 kalendarskih dana za izvođenje radova.
Podsetimo, Pokrajinska vlada izdvojila je 137 miliona dinara za pripremu projekta sveobuhvatnog uređenja Sremskih Karlovaca.
 
Odlučivaće se koje će od 1.200 kuća u okviru najvišeg stepena zaštite biti obnovljene.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti