Ko je dobio sertifikat "Najbolje iz Vojvodine": Filmski festival Lazara Ristovskog, vina, kafe...

Tri vinarije, manifestacija "Tur d Fruška" i "Ravno Selo" Film festival u organizaciji Lazara Ristivskog nalaze se među dobitnicima priznanja "Najbolje iz Vojvodine".
Ovo priznanje dodeljuje se svake godine kao potvrda kvaliteta u nekoliko kategorija - proizvod, program, usluga, manifestacija i stari zanati.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da sertifikati neće biti samo priznanje, već i podsticaj za nove ideje i nove poslovne i kreativne poduhvate.
"Ponosan sam na činjenicu da u Vojvodini imamo čime da se pohvalimo. Godine 2021. ponovo smo inicirali uvođenje oznake 'Najbolje iz Vojvodine' da bismo podigli kvalitet usluga, proizvoda i sadržaja koji dolaze iz Vojvodine", istakao je Mirović.
 
Razvojna agencija Vojvodine, prema Mirovićevim rečima, podržala je od 2017. godine do danas, kada je reč o podršci privrednicima, 305 firmi i odobrila im finansijske podsticaje za otvaranje novih radnih mesta ili za nabavku opreme, a svega pet odsto njih je u stranom vlasništvu.
"To je bio naš zajednički cilj da, pre svega, podstaknemo preduzeća u vlasništvu domaćih privrednika. Među dobitnicima su danas sa nama baš ti ljudi, koji su razvijali svoje kompanije, zanate, svoje proizvode, sadržaje, usluge i time razvijali čitavo naše društvo i Vojvodinu, a time i celu Srbiju", naglasio je Mirović.
 
Prema Mirovićevim rečima, posebno je Sekretarijat za privredu podržao mala porodična preduzeća – ona koja u malim sredinama razvijaju sopstveni posao.
 
Predsednik Mirović se osvrnuo i na aktuelne pokazatelje ukupnog ekonomskog razvoja i naglasio da svi oni i dalje u celoj zemlji, a posebno u Vojvodini, beleže pozitivne trendove.
 
"U prvih devet meseci ove godine industrijska proizvodnja u Vojvodini je veća za 3,6 odsto, vrednost izvoza je uz rast od 3,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine premašila 7,1 milijardu evra, a po prvi put od 1989. godine stopa nezaposlenosti je pala ispod osam procenata. Sve ovo znači da naša zemlja ide napred i da se razvija", rekao je Mirović.
 
U okviru konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam za ovu godinu, za pravo na korišćenje oznake "Najbolje iz Vojvodine" stiglo je 50 zahteva. 
 
Komisija koju čine predstavnici Pokrajinske vlade, Univerziteta u Novom Sadu, Turističke organizacije Vojvodine, "Jugoinspekta" i drugih organizacija odlučila je da ove godine bude 13 dobitnika ovog priznanja.
Oznaku "Najbolje iz Vojvodine", između ostalih, dobili su vinarije Kovačević, Deurić i Kiš, manifestacije "Film festival Ravno Selo" i sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška".
 
Osnivač "Film festivala Ravno Selo", glumac Lazar Ristovski obratio se u ime dobitnika i istakao da je uspeh prepoznat i nagrađen.
 
"Prepoznati smo jer smo svoje zanate pretvorili u umetnost", izjavio je Ristovski i zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci i priznanjima.
 
Inače, sertifikat "Najbolje iz Vojvodine" ove godine dobili su i: kafeterija KFTRJ za "Zrno po zrno, kako drugačije započeti priču o kafi", Plamen Grad iz Kovina za uslugu smeštaja i kafe, Zdravstvena ustanova Medlab za svoju uslugu laboratorijske dijagnostike, Udruženje građana "Sač fest" za manifestaciju, Turistička organizacija Nova Crnja za "Boemske noći", Kovačka radionica Mesaroš za ručno pravljenu stolicu "Elena", CZR "Maca Papučarica" za opanke i obuću za folklor i Ikonopisna radionica Sandra Stanković za izradu ikona.
  • Комшиница

    29.11.2023 22:08
    Лединци нису Равно Село имадосмо три позната кошаркаша Бора Станковић,Дарко Миличић ,Душан Ристић ал смо брдовито село
  • Vlada

    29.11.2023 20:45
    Bilo bi fer...
    ...da dobiju GAT i DBA, oni daju najmasnije provizije, rade sve zdravstvene ustanove, Kamenica, KCV, Dečija bolnica itd. itd....Gojkoviću, Gojkoviću, misli malo na svoje
  • Srba

    29.11.2023 20:39
    Mislite "najbolje iz severne Srbije"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti