021 otkriva: Dušan Tadić u investitorskim vodama - gradiće zgradu na mestu hotela "Sajam"

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je još jedan poznati sportista koji je uplovio u investitorske vode. Kako otkriva 021.rs, firma iza koje stoji Tadić gradiće i u Novom Sadu.
021 otkriva: Dušan Tadić u investitorskim vodama - gradiće zgradu na mestu hotela "Sajam"
Foto: 021.rs
Poslovnu zgradu na mestu hotela "Sajam", koji je predviđen za rušenje, gradiće firma u kojoj polovinu vlasničkog udela ima poznati fudbaler Dušan Tadić. 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Kapiten "Orlova" je, zajedno sa svojim poslovnim partnerom, saigračem i prijateljem Milkom Novakovićem, već ulagao u nekretnine u Srbiji.
Prvo ulaganje u Novi Sad
 
Plan generalne regulacije Novosadskog sajma se nalazi na javnom uvidu. Kako je 021.rs već pisao, plan predviđa da se na delu sadašnjeg kompleksa sajma izgrade objekti visine i do deset spratova. Data je mogućnost da se sadašnji hotel "Sajam" sruši kako bi na njegovom mestu bio izgrađen objekat do deset spratova. 
 
Kao vlasnik ovog objekta koji je već godinama unazad zatvoren, u katastru je upisan "MD Ventures", ćerka firma "MD Invest 021" u kojoj vlasništvo dele Tadić i Novaković.
 
Ukoliko ne bude odustajanja ili dužih odlaganja, objekat u Novom Sadu biće treća nekretnina u Srbiji u koju ulažu Tadić i Novaković.
U firmi "MD Invest 021" navode za 021.rs da će detalji projekta biti poznati u narednom periodu, nakon što se usvoje svi planovi, ali dodaju da će se raditi o poslovnom objektu.
 
Objašnjeno je da će se na detaljnijem projektu, definisanju namene i obima raditi nakon što se donese konačan plan za ovu lokaciju.
 
Prema dokumentu koji se trenutno nalazi na javnom uvidu, na mestu hotela "Sajam" predviđen je desetospratni objekat namene "opštegradskog i linijskog i poslovnog centra". Ovakva definicija otvara prostor i za stanogradnju, ali je na investitoru konačna odluka o tome koju namenu će imati objekat.
 
"Opštegradski centar se sagledava kao prostor atraktivan za lociranje novih gradskih centralnih funkcija, odnosno poslovnih sadržaja, a sve u cilju ekonomske revitalizacije i unapređenja područja. Opštegradski centar se planira tako da svojim funkcijama, sadržajima i oblikovanjem značajno unapredi funkcionisanje urbane celine kojoj pripadaju, ali i grada u celini. Planiranom spratnošću, poslovni objekat preuzima ulogu repernog objekta u ovom delu grada. Spratnost objekta određuje maksimalni indeks zauzetosti od 50 odsto i maksimalni indeks izgrađenosti 5 za poslovne objekte/komplekse. Parkiranje vozila za planiranu namenu rešavaće se u okviru sopstvene parcele", navodi se u opisu gradskih planera.
 
Prema javno dostupnoj mapi plana, novi objekat bi imao dve podzemne etaže za parkiranje, dok bi spratnost objekta u jednom delu bila deset, a u drugom devet spratova. 
 
 
Ulaganje u Novom Sadu je plan koji su imali neko vreme. Kako se može pronaći na sajtu Privredne komore Srbije, firma "MD Invest 011", koja ima istu vlasničku strukturu kao i "MD Invest 021", najavljuje projekte za stambene i stambeno-poslovne zgrade na Zvezdari, Savskom vencu, Novom Beogradu, ali i "investiciju u jedan veliki projekat u širem delu Novog Sada". 
 
Iako postoje već nekoliko godina, firme Tadića i Novakovića nisu ulazili u mnoštvo projekata, već postepeno razvijaju posao. Tako iza sebe imaju dvospratnicu na Zlatiboru i četvorospratnicu u Beogradu, na Zvezdari. Vrednost ovih poslova je više od 248 miliona dinara.
 
Ovakav objekat mogao bi delimično da nadoknadi nedostatak poslovnog prostora u Novom Sadu. U proteklom periodu grad je dobio poslovne objekte kao što su "IQ centar", obnovljeni su "Radnički" i "Novkabel", zgrada "Dnevnika" će biti rekonstruisana i nadograđena, a gradi se i "Novella Business Centar" uz Futoški put.
 
Ulaganje u nekretnine sigurna investicija
 
Nije neobično da poznati sportisti ili članovi njihovih porodica ulažu u poslove i nekretnine u Srbiji. Dosta pažnje privukao je slučaj bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Dejana Stankovića koji gradi velike objekte u Beogradu.
 
Direktorka NS-Group nekretnine Violeta Vučenović kaže za 021.rs, uz napomenu da nije upoznata sa investicijama "MD Invest 021", da je ulaganje u nekretnine najsigurnija investicija.
 
Kako objašnjava, posebno je isplativo ulagati u nove objekte, a praksa je da ljudi koji su veliki novac zaradili u nekoj oblasti, deo sredstava ulože u nekretnine. To je, kaže, prisutno svuda, u Nemačkoj, Americi, pa tako i u Srbiji.
 
Svako ulaže u sektor za koji smatra da mu donosi najveći i sigurnu zaradu, objašnjava Vučenović, zbog čega se neko odlučuje u stanogradnju, neko u iznajmljivanje stanova, a drugi u poslovne centre, kancelarijski prostor.
 
"U Novom Sadu poslednjih godina imamo nedostatak prostora za potrebe IT kompanija. Kako se pojavi neka mala kancelarija od 30 kvadratnih metara, ona se iznajmljuje istog dana za veliki novac. Iz tog razloga, ulaganje u gradnju poslovnih zgrada nije iznenađenje, to je očekivano. Mi još uvek ne znamo da li će taj budući objekat imati prostor za iznajmljivanje ili će se prodavati, ali ono što možemo da kažemo iz dosadašnjih primera jeste da firme, a posebno one iz IT industrije, unapred dogovoraju šta im je potrebno, kakav prostor im je potreban, i to bude prodato ili iznajmljeno i pre nego što počne izgradnja", objašnjava Vučenović za 021.rs.
 
Kako zaključuje, u Novom Sadu se oseća deficit poslovnog prostora, zbog čega u narednim godinama možemo očekivati izgradnju još poslovnih zgrada.
Dušan Tadić - kapiten, zaslužni građanin, slavski kum
 
Dušan Tadić je proslavljeni srpski fudbaler. Rođen je u Bačkoj Topoli, ali je stasavao i u omladinskim selekcijama Vojvodine. Upravo je u Vojvodini započeo svoju seniorsku karijeru. Odigrao je više od 100 utakmica, nakon čega je prešao u Groningen, a potom u Tvente. 
 
Više od 100 utakmica odigrao je za Sauthempton u Premijer ligi, posle čega odlazi u holandski Ajaks gde doživljava vrhunac svoje karijere. Tadić je postao legenda amsterdamskog kluba. Na više od 200 utakmica upisao je 105 golova i čak 112 asistencija.
 
Posebno se pamti utakmica protiv Real Madrida u Ligi šampiona, kada je Tadić postigao gol i upisao dve asistencije. Sportski list L'Ekip mu je dao desetku za taj nastup, čime je Tadić postao tek deveti fudbaler kojem je data ova ocena.
 
Trenutno nastupa za Fenerbahče.
 
Za fudbalsku reprezentaciju Srbije Tadić je upisao više od 100 nastupa. Učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Rusiji, dok je Kataru bio kapiten tima. 
 
Predvodio je selekciju Srbije u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, na koje se nacionalni tim plasirao. Biće to prvo učešće nacionalnog tima na kontinentalnom prvenstvu od 2000. godine.
 
Dušanu Tadiću je 2019. godine uručena Februarska nagrada Grada Novog Sada. Time se grad odužio Tadiću za "ostvarene vrhunske sportske rezultate, kojima se pronosi slava omladinske škole FK Vojvodine i afirmiše ugled Novog Sada u svetu". 
 
U novembru ove godine Tadić je bio kum na slavi Novog Sada. 
  • Argumentovano

    01.12.2023 15:35
    Ispitajte
    To sto Tadic pravi zgradu pd 10 spratova, to je za svaku pohvalu, ali vi ispitajte od koga je uzet, hotel, sta se desilo sa gazdom, skim je gazdarica nastavila da sarađuje...tu je odgovor na mnoga pitanja
  • @Da

    01.12.2023 00:13
    U pravnim državama nema profita od nekretnina kao ovde, tamo je 20-30%, ovde 200-300%.

    p.s. Bolje Tadić i njemu slični, koji imaju legalno poreklo novca, nego Dodik, Šarić, Veselinović i sl. mufljuzi
  • Suština

    30.11.2023 18:52
    Nije problem što vrstan fudbaler, legenda Ajaxa, kapiten reprezentacije investira u građevinu.

    Problem je što ne mora, ali se hvata u kolo sa njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti