Novi Sad treći put u pola godine novčano nagrađuje policajce

Ukupno 10 novosadskih policajaca i policajki dobilo je po 40.000 dinara kao nagradu za visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti na poslu.
Novi Sad treći put u pola godine novčano nagrađuje policajce
Foto: Grad Novi Sad
Grad je poslednji put nagrađivao policajce početkom oktobra.
 
"Ponovo nagrađujemo najbolje policijske službenike i inspektore Policijske uprave Novi Sad. Početkom oktobra sam imao priliku da njihovim kolegama, kao i njima danas, uručim zahvalnice i novčane nagrade Grada Novog Sada od po 40 hiljada dinara, za iskazanu hrabrost, humanost i požrtvovanje. Ministar, a tada gradonačelnik, Vučević je uveo ovu lepu praksu pre tačno deset godina, da nakon što ih njihovi nadređeni preporuče za nagradu, mi nagradimo", naveo je Đurić.
Grad ovog puta nagrađuje policajce i inspektore za postignute rezultate u suzbijanju iregularnih migracija, za poslove u vezi sa dozvolama za držanje oružja, rasvetljavanjem krađa i raznim drugim zločinima.
 
Deset nagrađenih policijskih službenika i službenica Policijske uprave u Novom Sadu su: Aleksandra Perić, Dario Anušić, Bojan Tišma, Bojana Javorac, Mihajlo Makaji, Jovan Radić, Tihomir Džambas, Dragan Kitić, Ivan Todorić i Dragoljub Kovačević.
Kako navode u Gradskoj kući, oni su zaslužni za brzo i efikasno rasvetljavanje zaplene znatne količine narkotika i hapšenje osumnjičenih za nelegalnu trgovinu drogom, za rasvetljavanje krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti, za rasvetljavanje imovinskih delikata počinjenih na štetu Novosađana, za kontrolu lica koja poseduju dozvole za držanje oružja, kao i za suzbijanje iregularnih migracija.
 
Nagrada u iznosu od 40.000 dinara po nagrađenom policajcu dodeljuje se rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.
 
U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio rukovodilac Grupe za borbu protiv droga Policijske uprave Novi Sad major Dragan Katić, ističući da njemu i njegovim kolegama veoma znači to priznanje i da su zahvalni na podršci Grada, kao i na vremenu koje gradonačelnik uvek izdvoji kako bi saslušao policijske službenike.
 
U oktobru je 10 policajaca i inspektora nagrađeno za brzo i efikasno rasvetljavanje dvostrukog teškog ubistva u Futogu, za rad na obezbeđenju Exit festivala, kao i za rezultate u oblasti bezbednosti saobraćaja, otkrivanja i sankcionisanja saobraćajnih prekršaja na području Grada.
Krajem maja, 10 policajaca i inspektora nagrađeno je za akciju privođenja mladića iz Narodnih patrola sa nelegalnim oružjem polovinom februara u Sremskoj Kamenici, kao i rasvetljavanje krađa.
 
Dodela nagrada i ovog puta je protekla bez poziva za medije.
  • Citalac

    17.12.2023 08:52
    Siguran sam da se nagrađuju policajci koji imaju afinitet da zažmure na sns, ako ih ima a ja mislim da ih ima, zloupotrebe. ISto tako se nagrađuju i sudije i tužioci koji zmure. Mi smo u mraku.
  • Mirko

    15.12.2023 16:31
    Dzaba ste krecili
    Obesmisli su sve ove bitange stari radnici penzioneri od sramote nasta se srozala policija ni ne dolaze vise u kraljevica marka sramota ih a vi podmicujte al drugi ce Vas uhapsiti za sve sto ste radili tako da dzaba ste krecili...
  • Милиционер Бора

    15.12.2023 16:23
    Испаде ови 10 покупише награде и заслуге ,где су остали полицајци мање су важни и заслужни

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti