Prijave tužilaštvima u Novom Sadu za izbore: Fantomski glasači, plaćanje glasanja...

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu primilo je od policije nekoliko obaveštenja o prijavama građana sa biračkih mesta na izborima 17. decembra.
Prijave tužilaštvima u Novom Sadu za izbore: Fantomski glasači, plaćanje glasanja...
Foto: 021.rs
Na dan održavanja izbora dežurni tužilac je od policije dobio obaveštenje da je više građana prijavljivalo navodnu "kupovinu glasova", i to u Veterniku, Kovilju i Ljuboviji.
 
Navodi se da je tužilac naložio policiji da se provere navodi prijava.
Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu dobilo je obaveštenje o više prijava građana sa biračkih mesta u Bačkom Petrovcu, Magliću, Petrovaradinu, Kovilju, Futogu, kao i sa više biračkih mesta u Novom Sadu, koje su sadržale navode da pojedini građani vode sopstvene evidencije birača, a takođe su prijavljivane i navodne nepravilnosti na biračkim mestima.
 
Kako se navodi, tužilac je nalagao da se utvrdi da li je došlo do narušavanja reda na biračkim mestima, da se utvrdi da li su navodne nepravilnosti ili primedbe konstatovane u zapisniku o radu biračkog odbora i da li je došlo do prekida glasanja na biračkim mestima, kao i da se preduzmu i druge radnje u cilju provera navoda prijava građana i utvrđivanja činjenica.
Napad na aktivistkinju Srpske napredne stranke, koju su tri nepoznate maskirane osobe presrele i napale na ulici,  tužilac je kvalifikovao kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.
 
Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu dostavljena je krivična prijava građanina G.G. podneta protiv NN lica zbog zloupotrebe službenog položaja, u kojoj se navodi da je bez saglasnosti podnosioca prijave kao vlasnika nekretnine, na istoj adresi stanovanja upisana druga osoba, koja je dobilla poziv za glasanje.
 
Dostavljene su i dve krivične prijave V.P. iz Beograda zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, u kojima se navodi da su NN lica u Šapcu na biračkom mestu broj 33, i u Gornjoj Vrnjskoj, na biračkom mestu broj 84, isplaćivala novac u vezi sa glasanjem.
 
Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu dostavljena je krivična prijava V.P. iz Beograda zbog krivičnog dela povreda prava glasanja u kojoj se navodi da NN lice na biračkom mestu u Magliću pravi lične spiskove birača koji su izašli, odnosno nisu izašli na izbore.
 
Tužilaštvo u Bačkoj Palanci nije primilo bilo kakva obaveštenja od policije koja su u vezi se izborima, niti su im nakon izbora dostavljene krivične prijave povodom dešavanja na izborima.
 
Tužilaštva će, u skladu sa svojim nadležnostima, obaviti potrebne provere svih podnetih krivičnih prijava u vezi sa izborima i doneti odluke u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.
  • Livijan G.

    24.12.2023 08:32
    Glasanje
    Rumun po nacionalnosti ali nikad necu glasati za Mariniku i ovaj prljavi protestni miting koji vrsi nasilje a navodno se bori protiv nasilja !Imam zavrsena dva fakulteta ali ovo sto gledam i dozivljava kao gradjani je van svake pameti!Takva demokratija da predsedniku drzave psujes decu i roditelje ,unistsvas grad ,nasrces na predstavnike koji se bave u vezi glasanja je nedopustivo!Nasilje vrsi stranka koja se navodno bori protiv nasilja! Katastrofa i sramota!
  • Glasilo

    24.12.2023 07:22
    Biranje
    Ne bi me čudilo da su i migranti glasali.
    Računa za struju nema. Podaci se čuvaju na radnom i rezervnom serveru i to u više gradova. Oni u EPS nemaju pojma, samo su dobili naređenje da štampaju račune tek posle 23.12. Naravno nema ko da štampa, svi su u autobusima.
  • Kaja

    24.12.2023 06:41
    Lopovi
    Bilo je i Novom Sadu svega istog sto i na drugim mestima. Zaposleni u Mup - u su ma primer mesecima radili na spiskovima novoprijavljenih. I svih ostalih mahinacija svuda u Vojvodini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti